Sv*ňárna zlodějská. 2 miliardy fuč. V ODS bublá pěkný průšvih

25.01.2022 9:14

Někdejší poslanec ODS Radim F. Holeček se obul do stávajícího zákonodárce za tuto stranu Karla Krejzy. Je to podle jeho názoru „zlodějská sviňa“ a předseda ODS a premiér Petr Fiala se z Holečkova pohledu tváří, jakože to nevidí. O co Holeček opírá tato svá tvrdá slova? Nahlédněte.

Sv*ňárna zlodějská. 2 miliardy fuč. V ODS bublá pěkný průšvih
Foto: Hans Štembera
Popisek: 29. kongres ODS. Post předsedy obhájil Petr Fiala

Radim F. Holeček byl mezi lety 2005 až 2017 členem ODS. Ve volebním období 2013 až 2017 byl za tuto stranu zvolen v Ústeckém kraji poslancem. A dodnes ODS podporuje. S výhradou k některým členům. Teď ostře vystoupil proti Karlu Krejzovi.  

„Ptali se mne mockrát, jestli mám něco proti ODS – nemám a nikdy jsem neměl! Ptali se mne, co mám proti zlodějovi Krejzovi. No pořád to samé, je to zlodějská sviňa, která okradla lidi. Sedí-li tahle hnida v Parlamentu a profesor (Fiala) říká, jak je vše v pořádku – poté co sejmuli jiné – pak se neděje očista, osvěta, a tak, ne?“ zeptal se Holeček na facebooku.

Radim Holeček promlouvá

Narážel na informace pořadu Reportéři ČT Marka Wollnera, kde bylo uvedeno, že Krejza figuroval v původně privatizačním fondu, který pod názvem Český holding funguje dodnes. Z původního majetku fondu ve výši téměř 2 miliardy korun nezůstalo podle Reportérů ČT skoro nic. Krejza uznává, že jako člen orgánů tohoto fondu nebyl moc úspěšný.

„Byl jsem v orgánech, takže určité odpovědnosti se asi člověk zříci nemůže, ale ne každý může být úspěšný v takovémto podnikání. A já jsem v tomto prostě byl a je potřeba si říct, že to úspěšné nebylo. To přiznávám,“ poznamenal Krejza.

Česká televize upozornila, že o většinu svých finančních prostředků fond přišel právě v době, kdy Krejza působil v jeho orgánech.

Někteří menšinoví akcionáři se podle veřejnoprávní televize teď brání a posílají firmu do likvidace, aby získali aspoň část majetku zpět. Jenže mezitím fond začal rozprodávat svůj zbývající majetek. „A některé nemovitosti skončily u bývalého manažera firmy, dnešního poslance ODS Karla Krejzy,“ uvedla ČT.

Krejza před 6 lety získal za 8 milionů korun jeden z pražských domů. Podle odhadů odborníků hodnota tohoto domu mohla být 15 až 20 milionů korun. A to už před zmíněnými 6 lety. Dům měl Krejza koupit přes podnikatelského prostředníka od dceřiné firmy Českého holdingu, od firmy Nakano. Jenže nedlouho poté Krejza koupil i samotnou firmu Nakano.

Reportérům ČT nedokázal říci, za co přesně je koupil. Prý za akcie z několika firem, které vlastnil, ale nevzpomněl si kterých firem. Později zaslal České televizi vyjádření, že nevyužil akcie, ale pohledávku vůči této firmě, kterou držel.

Uznal, že celá transakce může vypadat podivně, ale prý se rozhodně nemá za co stydět.

Holečkova averze ke Krejzovi je tak velká, že ačkoli sám jako volič spadá pod Ústecký kraj, kde by při odevzdání hlasu koalici SPOLU volil v parlamentních volbách právě Krejzu, raději si vyřídil voličský průkaz, odjel volit do Karlovarského kraje a tady opravdu odevzdal hlas ODS. Avšak nikoli Krejzovi.

„Tak já nakonec ty Vary rozmyslel takto. Sice u sousedů, ale držím bývalou barvu. Už se mi ozývají bývalí studenti z KV kraje, že jdou volit stejně. Mám radost!“ napsal o říjnovém volebním víkendu.

Radim Holeček promlouvá

Krejza je jako poslanec ODS členem Bezpečnostního výboru Sněmovny a Výboru pro obranu a také je členem podvýboru pro sport.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…