To se Babišovi líbit nebude: Další akce ČSSD

07.03.2016 11:14

Zhruba osm měsíců před krajskými a senátními volbami odstartovala ČSSD předvolební kampaň s názvem „Srdce bije vlevo“. „Stát není firma. Je to společenství lidí,“ hlásají slogany, které od minulého týdne můžeme vidět na billboardech v okolí silnic a dálnic. Dnes strana také zveřejnila videoklip, v němž ukazuje, co se jí za dva roky ve vládě povedlo prosadit.

To se Babišovi líbit nebude: Další akce ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš a premiér Bohuslav Sobotka

„Je to stručný a emotivní manifest našich myšlenek, který zároveň ukazuje, co vše jsme už za dva roky ve vládě dokázali,“ říká premiér a šéf strany Bohuslav Sobotka, který odmítá, že by se jednalo o útok proti Andreji Babišovi a hnutí ANO. „To není útok na hnutí ANO, to je útok na myšlenku, že stát lze řídit jako firmu. Stát je společenství lidí, je důležité, aby zajišťoval sociální službu, vzdělávání a další věci. Stát nelze řídit jako firmu,“ uvedl Sobotka minulý týden pro Českou televizi.

Šéf hnutí ANO a ministr financí sociální demokracii za kampaň zkritizoval. Podle něj to něco vypovídá o sociálních demokratech. „Minimálně to, že je to partner, na kterého se nelze spolehnout, protože vás klidně podrazí uprostřed období, kdy máte tvořit tým. Bude zajímavé pozorovat, jestli Antibabiš kampaň voliče osloví. Jestli pan premiér o této kampani tvrdí, že je pozitivní, tak dělá blázny úplně ze všech,“ míní Babiš.

Svoboda, spravedlnost, solidarita

Ve videoklipu, který dnes strana zveřejnila na sociální síti Facebook, zaznívá, že dobrý stát je postaven na myšlenkách svobody, spravedlnosti a solidarity. ČSSD tvrdí, že nemá jen dohlížet, vybírat daně a spravovat účetní knihy. Má prý také pomáhat, podporovat a rozvíjet. „Patří všem, nejenom těm, kteří měří hodnotu v penězích,“ zdůrazňuje strana s tím, že dobrý stát myslí na budoucnost a ta prý není projektem na jedno volební období.

Následně ČSSD prezentuje opatření, která se jí za dva roky ve vládě podařilo prosadit. „Naše ekonomika konečně roste a snižuje se nezaměstnanost,“ pochvaluje si mimo jiné.

Na závěr zazní, že strana ve vládě plní své sliby a že se jedná o vládu svobody, spravedlnosti a solidarity.

Klip můžete zhlédnout také na webových stránkách kampaně, kde strana rovněž podrobněji prezentuje své úspěchy. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tlak veřejnosti a médií na obchodní řetězce polevil. A už se to děje zase

20:50 Tlak veřejnosti a médií na obchodní řetězce polevil. A už se to děje zase

Dubnovou inflaci nasměrovalo vzhůru především nečekané zdražení potravin. „Pokud zákazník stále – a …