To si děláš pr*el?! Hasiči z Klášterce ukázali, jaké vybavení dostali od státu. Včetně obleku, jemuž se říká atombordel

06.04.2020 9:52

AKTUALIZOVÁNO V neděli odpoledne obdržely ParlamentníListy.cz od jednoho ze čtenářů stručný e-mail s odkazem na hasičskou jednotku Klášterec nad Ohří. Ukazuje, jaké vybavení tito lidé dostali.

To si děláš pr*el?! Hasiči z Klášterce ukázali, jaké vybavení dostali od státu. Včetně obleku, jemuž se říká atombordel
Foto: reprofoto: ČT24
Popisek: Jan Hamáček na tiskové konferenci.

Anketa

Kdo podle Vás pohořel v boji s koronavirem?

hlasovalo: 19941 lidí
„Dovoluji si zaslat námět na reportáž. Mnozí dobrovolní hasiči a jednotky jsou toho času vybavovány věcmi z bývalých skladů civilní obrany, které jsou staré třicet let! Myslím, že jako média byste se měli ptát odpovědných, co tohle má znamenat, když nám ministr Hamáček v médiích stále vykládá pohádky o tom, jak funguje zásobování z Číny a všeho máme dostatek! Proč hasiči, kteří jsou důležitou složkou IZS systému, dostávají tyhle muzejní exponáty, o jejichž funkčnosti lze beze sporu pochybovat?! Přikládám odkaz na jednu z jednotek, která takové vybavení dostala, ale není jediná. Takové věci dostala do výbavy většina jednotek!“ napsal čtenář.

Dotyčný pisatel přidal odkaz na výše uvedené klášterské hasiče. Ti zmíněné fotografie, které vidíte níže, umístili na svůj web teprve před několika dny.

„Na jedné straně prostředky používané v 21. století pro zvládání situací s výskytem biologických ohrožení, kterými jsme vybaveni za prostředky města a s vlastní snahou při jejich sehnání. Na straně druhé jsou prostředky vyvinuté v době studené války, oblek SOOCO (slouží jako ochrana povrchu těla před účinky otravných látek, radioaktivního spadu a bojových biologických prostředků při plnění úkolů v zamořeném prostředí, pozn. red.), tedy ‚atombordel‘, a masky CM4 s filtry MOF4, které se dnes dají sehnat v armyshopech pro sběratelské účely, těmi nás dnes vybavil stát,“ uvedl správce skupiny, která má mimochodem necelé dva tisíce fanoušků.

Pod příspěvkem se ihned objevilo několik desítek komentářů.

„Rytíři 21. století, hurá na pomoc potřebným, krásná vizitka,“ uvedl jeden z nich. „Dostali jste aspoň ty roušky, co přiletěly z Číny?“ vyzvídal další. „Nás stát vybavil naprosto stejně, je to smutné,“ míní jiný pisatel, zřejmě také hasič. „Ty jsem viděla v retro seriálu Vyprávěj... To snad není možné,“ domnívá se nejmenovaná návštěvnice profilu. „To snad naše vláda ani už nemůže myslet vážně,“ konstatuje Martin M. Komunikační vlákno je uzavřeno zvoláním: „To si děláš prdel...“ Na tuto větu reagují i hasiči. „Bohužel, holá skutečnost.“

Reakce poslance Pavla Růžičky (ANO), člena Výboru pro bezpečnost?

„Jenom blbec a rozhodně ne hasič může zpochybňovat funkčnost ochranné masky CM4 a ochranného obleku SOOCO. Pokud je tento materiál funkční a mám ověřeno, že funkční je, nechápu rozhořčení hasičů z Klášterce n/O. Myslím, že JSDH v Klášterci se musí ještě hodně moc učit. Zatím jenom bez významně remcá hlouposti a rozeštvává hasiče."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …