Tohle v Bruselu neuvidí vůbec rádi. Po Česku jezdí auta s těmito nápisy: Nenechme si sr*t na hlavu. Vystupme z EU

09.05.2019 17:16

Květnové volby do Evropského parlamentu se kvapem blíží a předseda Strany nezávislosti České republiky František Matějka se rozhodl, že k volebnímu úspěchu využije těžký kalibr. „Nenechme si sr*t na hlavu,“ volá do světa veřejně Matějka. Zvláště směrem k Bruselu.

Tohle v Bruselu neuvidí vůbec rádi. Po Česku jezdí auta s těmito nápisy: Nenechme si sr*t na hlavu. Vystupme z EU
Foto: archiv F. Matějka
Popisek: František Matějka, předseda Strany nezávislosti ČR

František Matějka, předseda Strany nezávislosti České republiky, se nijak netají svým silně kritickým postojem k Bruselu. Před pár dny v rozhovoru s moderátorem ČT Danielem Takáčem prohlásil, že kdyby mohl, okamžitě by vyvedl Českou republiku z EU. Ani vteřinu by neváhal. Matějka totiž nepochybuje, že stále více lidí bude stále více toužit po tom, aby jejich státy měly svou suverenitu a svou nezávislost. „Protože dnes se děje jen to, že státy mají stále méně nezávislosti, a podle našeho názoru mají lidé v Evropské unii stále méně občanských svobod,“ sdělil Matějka Takáčovi.

Kdybychom si chtěli vybojovat více nezávislosti v rámci EU, narazíme prý na odpor větších států. „Podívejte se na Španělsko, tam vyhrávají socialisté, to je tragédie,“ přisadil si Matějka s tím, že v západní Evropě už kapitalismus nefunguje, v západní Evropě už desítky let existuje socialismus a španělští socialisté údajně hodlají léčit tamní socialismus ještě větším socialismem.  Totéž se podle jeho názoru dá říct o vládách v Portugalsku, ve Francii či v Německu, takže na to, že bychom se nějakým mechanismem Evropské unie domohli větší suverenity a návratu práva veta do tohoto státu, to už se nikdy nestane.   

A teď Matějka ještě přitvrdil. Až do voleb objede česká a moravská města se třemi auty. Nebudou to ovšem ledajaká auta. Bude na nich k vidění obří plakát s tvrdým vzkazem určeným EU.

„Nenechme si sr*t na hlavu,“ hodlá Matějka žádat své spoluobčany opravdu velkými písmeny. Chápe to jako jasný vzkaz Bruselu. Jak jsme již informovali dříve, Matějka tento slogan nejprve nadhodil na sociální síti a zjišťoval, jakou bude mít odezvu. A jelikož byla podle jeho slov velmi silná, rozhodl se ho zrealizovat.

Strana nezávislosti České republiky prý zvažovala více předvolebních taháků, ale právě tenhle vyhrál v anketě a Matějka si podle všeho řekl „hlas lidu, hlas boží“. A s provokativním nápisem vyrazil do ulic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…