Ťok uspěl u premiéra. Sobotka ho navrhne prezidentovi jako ministra dopravy

15.11.2014 12:41

Premiér Bohuslav Sobotka souhlasí s kandidaturou Dana Ťoka na ministra dopravy. Ťok to řekl pod dnešní schůzce s předsedou vlády. Zároveň uvedl, že rozptýlil obavy premiéra z možného střetu zájmů, který vyplývá ze skutečnosti, že až doposud řídil významnou stavební firmu Skanska. Ťoka, který má ve funkci nahradit Antonína Prachaře, navrhlo hnutí ANO. Před případným jmenováním chce s Ťokem hovořit i prezident Miloš Zeman.

Ťok uspěl u premiéra. Sobotka ho navrhne prezidentovi jako ministra dopravy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protest před Úřadem vlády

Ťok už se s premiérem setkal ve čtvrtek, předseda vlády ho požádal, aby mu do dnešního dne vypracoval odpovědi na deset otázek ohledně jeho možného působení v čele resortu. Kromě vyřešení problému se střetem zájmů dostal Ťok za úkol odpovědět mimo jiné na to, jak bude vyřešit situaci ve špatně fungujícím Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), které se v minulosti potýkalo s personální nestabilitou. Dále měl nastínit vlastní přístup k otevírání trhu s železniční dopravou, nebo způsob, jakým zajistí včasný výběr nového provozovatele mýtného systému.

Prachař, který na ministerstvo také přišel s manažerskou zkušeností ze soukromého sektoru, byl často kritizován opozicí i koaličními partnery, mimo jiné za časté personální výměny v Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) nebo přípravu tendru na nového provozovatele mýtného systému. Na funkci rezignoval ve středu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…