Ukecával sousedy, ať přejdou k islámu. Afghánec, co v Berlíně pobodal dva lidi

06.09.2021 9:32

V parku v berlínské čtvrti Wilmersdorf pobodal v sobotu odpoledne devětadvacetiletý Afghánec osmapadesátiletou zahradnici. Před činem se jí zeptal, proč dělá právě zahradnici a proč raději nesedí doma. Brzy po spáchání hrůzného činu byl zadržen. Úřady uprchlíka, který do Německa přišel v roce 2016, nebraly jako nebezpečného, ani jako potenciálního teroristu. Někteří sousedé mladého Afghánce však německému deníku Bild řekli, že se je snažil přemlouvat ke konvertování k islámu.

Ukecával sousedy, ať přejdou k islámu. Afghánec, co v Berlíně pobodal dva lidi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německá vlajka

Představte si, že sedíte v sobotu za slunného odpoledne v parku, relaxujete, sledujete plující mraky, nebo si čtete na lavičce, když tu náhle kolem vás projde devětadvacetiletý muž, který si to štráduje k nedaleko stojící zahradnici a dá se s ní do řeči.

A najednou se to stane.

Anketa

Jakou školní známkou ohodnotit vládu Andreje Babiše?

66%
8%
3%
3%
16%
hlasovalo: 8678 lidí

Mladý muž vytáhne nůž a několikrát bodne ženu do krku. Vy se rozeběhnete ženě na pomoc a muž pobodá i vás.

Přesně takový scénář, jako vystřižený z hororu, se bohužel odehrál v sobotu odpoledne o půl druhé v jednom z berlínských parků ve čtvrti Wilmersdorf.

Podle německého deníku Bild devětadvacetiletý Afghánec Abdul Malik A. přišel k osmapadesátileté zahradnici Regině G. a zeptal se jí, proč dělá tuhle práci, když by jako žena měla sedět doma. Pak už jen vytáhl nuž a několikrát bodl nebohou zahradnici do krku.

Poté pobodal i šestašedesátiletého muže, který se zahradnici vydal na pomoc.

Zraněná žena i muž leží v nemocnici a jsou po operaci.

Násilník byl zadržen hned na místě činu. Čelí podezření z pokusu o vraždu a těžkého ublížení na zdraví.

Někteří sousedé Abdula Malika A. německému listu prozradili, že se je snažil přemluvit k přestupu k islámské víře. Chtěl, aby se z nich stali muslimové. Podle státního zastupitelství to svědčí o islamistickém pozadí útoku.

  • Více informací zde

Policie ale pracuje i s možností, že je devětadvacetiletý Afghánec duševně nemocný. Abdul Malik A. žije v Německu od roku 2016. Martin Steltner, mluvčí berlínského státního zastupitelství, novinářům oznámil, že byl útočník odvezen na psychiatrickou kliniku.

Podle listu Berliner Zeitung však německé úřady neevidovaly Abdula Malika A. jako potenciálně nebezpečného žadatele o azyl, ani jako možného teroristu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…