V centru Prahy budou dnes lidé protestovat proti vládě

03.09.2022 6:15

Na pražském Václavském náměstí se dnes odpoledne uskuteční demonstrace proti vládě. Pořadatelé očekávají účast desítek tisíc lidí. Protest s názvem Česká republika na 1. místě je podle nich společnou akcí organizací, politických stran a občanů, kteří nesouhlasí se současnou politikou vlády České republiky a chtějí změnu politického kurzu.

V centru Prahy budou dnes lidé protestovat proti vládě
Foto: Hana Brožková
Popisek: Demonstrace proti vládě na Staroměstském náměstí

Pořadatelé demonstrace chtějí odchod současné vlády, zmírnění dopadů energetické krize a nápravu škod. Požadují osvobodit tuzemský průmysl od závislosti na zahraničních společnostech, dále vojenskou neutralitu a zajištění přímých smluv s dodavateli plynu za nízké ceny, především s Ruskem. Česká republika podle nich potřebuje změnit systém rozdělování a plateb za elektřinu tak, aby neplatila prostředníkům na burze. Uvedli to pořadatelé ve čtvrtek na tiskové konferenci.

Na dnešní akci by měl vystoupit bývalý prezident Agrární komory Zdeněk Jandejsek a energetický expert Vladimír Štěpán. Vystoupit mají podle webu akce také poslanec SPD Jiří Kobza, předsedkyně hnutí Trikolora Zuzana Majerová a kandidát komunistů na prezidenta Josef Skála.

Policie v souvislosti s demonstrací chystá standardní bezpečnostní opatření, řekl ČTK mluvčí pražských policistů Jan Daněk. Na protest, stejně jako na další akce, které se dnes uskuteční, budou dohlížet stovky policistů.

Kromě demonstrace se dnes v Praze koná například také 10. ročník Prague Harley Days, jehož součástí je i jízda stovek motocyklů přes centrum metropole.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…