Vám by ta válka prospěla. Pavel Novotný byl v hospodě a podal si občany

07.04.2022 14:08 | Ze sítí

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný na sociálních sítích opakovaně kritizuje přístup některých českých občanů k válce na Ukrajině a ukrajinským uprchlíkům. Naposledy ho nadzvedly nářky kamaráda v hospodě, že „u něj v areálu stát ubytuje Ukrajince“. Podle Novotného by některým lidem prospěla válka, aby prozřeli.

Vám by ta válka prospěla. Pavel Novotný byl v hospodě a podal si občany
Foto: Repro CNN Prima News
Popisek: Starosta Řeporyjí za ODS, Pavel Novotný

„Jsem byl včera v hospodě na kartách. Některým lidem okolo mě by prospěla válka. Její realita. Psát děcku na záda adresu příbuzných, kdyby vás zabili a dítě přežilo,“ spustil Novotný na svém instagramu pod fotkou ukrajinské holčičky s adresou napsanou fixem na zádech.

Novotného opakovaně štve, že Evropa řeší plyn, místo aby přijala co nejtvrdší sankce nebo rovnou šla do války. A ještě více ho rozpalují nářky českých občanů, kterým vadí velkorysá pomoc ukrajinským uprchlíkům. „Evropa řeší plyn. Kamarád Ukrajince. Jako že jeho zaměstnavatel (stát) chce u nich v areálu nějaké ubytovat a taky se mě ptal, z jakých peněz to Řeporyje platí,“ popsal situaci v hospodě Novotný.

Pavel Novotný, DiS.

  • Největší miláček čtenářů nejnedůvěryhodnějšího webu v Evropě
  • starosta městské části

„Pro info: Z peněz jeho, na matky samoživitelky a částečně z peněz, co byly na záchranu štěňátek, co se během roku v obci najdou. Teď není na granule, musíme je dát letos na pokusy,“ pokračoval ironicky Novotný.

„Chápu, že to lidi trápí. Mě zase trápí jiné věci, třeba že války vždy provázející utrpení civilního obyvatelstva, zejména dětí, starých a také nemocných. A hlupáci. Oni mu chtějí v zaměstnání ubytovat uprchlíky a za další vydávají peníze Řeporyje. Být po jeho, rozhodně by s těmi ‚Úkáčky‘ (nesnáším to slovo) nejednal tak velkoryse,“ dodal rozzlobený starosta, který dle svých slov zachoval klid, kamarádovi nic neřekl a dokonce mu rovnou odpustil.

Není to poprvé, co Novotný za poslední dobu kritizuje přístup některých Čechů k pomoci Ukrajincům. Před měsícem dokonce na facebooku prohlásil, že by Čechům „prospěla atomovka.“

„Už vám zase začínají smrdět Ukrajinci. A přidává se dříve od nás směrem k nim nevídané – závist. Jak dlouho tu budou? No jistě, na furt. A nejsou na tom někteří lépe než česká máma s děckem, co čeká na bydlení? Jsme ubozí. Poláci, Vietnamci, Ukrajinci, všechno o řády lepší lidé než my. Naplival bych nám do obličeje. Blil bych z nás. Ta stupidní atomovka by nám prospěla nejvíc. 200 tisíc mrtvých hned, čtvrtina národa do pěti let na ozáření, Amíci by do hodiny vymazali Rusko z mapy a byl by klid. Od Čechů i od Rusáků. Světu bychom FAKT nechyběli,“ nebral si servítky Novotný.

Ostatně vyřešení situace atomovkou je Novotného oblíbené téma, o kterém se rozpovídal i na twitteru. „Putin nebyl nikdy slabší. Má atomovku. Ale jinak je slabej jak čaj. Já být Biden, zavolám Číňanům, na kšeft slyší. A vlítnul bych na něj. Zezadu Čína, ze vzduchu USA a zničil bych do hodiny Rusko. V zájmu civilizace. Nehulil jsem,“ prohlásil Novotný.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jma

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…