Vladimír Putin vyhlásil vlastní sankce. Hlavně pro pachatele „nepřátelských činů“

04.04.2022 17:18 | On-line

Ruský prezident Vladimir Putin podepsal dekret o recipročních vízových opatřeních pro znepřátelené země. Státy Evropské unie a další evropské země jako Švýcarsko nebo Dánsko tak již nebudou mít zjednodušený postup pro získání cestovních i pracovních víz. Moskva navíc chystá osobní omezení vstupu pro všechny osoby, které se dopouštějí „nepřátelských činů“.

Vladimír Putin vyhlásil vlastní sankce. Hlavně pro pachatele „nepřátelských činů“
Foto: Repro Twitter
Popisek: Rozzlobený Vladimir Putin

Putin podle informací ruské tiskové agentury TASS podepsal výnos o recipročních vízových opatřeních, který byl podepsán „z důvodu nutnosti přijmout naléhavá opatření v reakci na nepřátelské kroky Evropské unie a ostatních nepřátelských států“. 

Podepsáním výnosu se mimo jiné pozastavila platnost letitých dohod o zjednodušeném vízovém režimu pro státy Evropské unie a další evropské země jako Norsko, Dánsko, Island, Švýcarsko a Lichtenštejnsko.

Tyto země tak již nebudou moci využit zjednodušený postup získání víza pro účely cestování, stejně jako získání víza pro opakovaný roční vstup pro oficiální delegace a novináře nebo víceletá víza pro členy vlád, parlamentů a soudů. Kromě toho bylo pro oficiální delegace a členy vlád a parlamentů zrušeno osvobození od vízových poplatků a byl také zrušen bezvízový vstup pro držitele diplomatických pasů.

Ruský prezident také pověřil ministerstvo zahraničí přípravou mimořádných opatření, na jejichž základě nebude do země vpuštěna žádná osoba, která se dopustí nepřátelských činů. „Ministerstvo zahraničních věcí ve spolupráci s federálními výkonnými orgány oprávněnými rozhodovat o nevpuštění do Ruské federace zavádí osobní omezení vstupu a pobytu pro cizí státní příslušníky a osoby bez státní příslušnosti, které se dopouštějí nepřátelských činů vůči Ruské federaci, jejím občanům nebo právnickým osobám,“ stojí ve výnosu, který v pondělí vstoupil v platnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …