Voda o 20 stupňů nižší! Pekarová ochlazuje Sněmovnu

08.09.2022 9:31 | Ze sítí

Markéta Pekarová Adamová, šéfka Sněmovny a předsedkyně TOP 09, je již několik týdnů terčem vtipů a kritiky z řad opozičních poslanců ANO a SPD za své rady, aby si lidé v blížící se energetické krizi oblékli další svetr. Pekarová ale teď dala najevo, že své rady myslí vážně a jako šéfka Sněmovny hodlá jít příkladem.

Voda o 20 stupňů nižší! Pekarová ochlazuje Sněmovnu
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová

Předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) na sebe upozornila mimo jiné i výzvou, že by si lidé měli v energetické krizi, kterou cíleně vyvolal ruský prezident Vladimir Putin, obléct jeden svetr navíc a doma méně topit, aby Putinovi vyrazili z ruky jeho energetickou zbraň.

Na Twitteru před pár hodinami doplnila, že celá Poslanecká sněmovna půjde v této snaze příkladem.

„V Poslanecké sněmovně jsme přijali opatření, která uspoří energii a svou mírou pomohou snížit závislost na ruském režimu. Jen do konce tohoto roku ušetříme více než 660 tisíc korun a každý další měsíc pak 160 tisíc,“ oznámila na videu.

„V zásobnících máme díky práci vlády rekordní množství plynu a zimu zvládneme navzdory ruským výhrůžkám. Považuji za správné chovat se zodpovědně a jít příkladem,“ pokračovala s tím, že v létě se ve Sněmovně pouštěla klimatizace jen v těch největších vedrech a v zimě bude vedení Sněmovny postupovat podle doporučení odborníků.

„V zimě bude snížena teplota vytápění a teplota teplé vody v ohřívačích bude oproti současnému stavu až o 20 stupňů Celsia nižší,“ upozorňovala dále na sociální síti Markéta Pekarová Adamová, ze které si šéf ANO Andrej Babiš i další opoziční politici tropí kvůli jejím výzvám žerty.

 

„Mě to baví. Ona paní předsedkyně zaprvé říkala, že vláda tady není pro lidi, což je překvapení,“ vrátil se Babiš v půli srpna na CNN Prima News  ke slovům Markéty Pekarové Adamové, že vláda není od toho, aby všechny občany vodila za ručičku, ale od toho, aby pomohla těm nejohroženějším a pro ostatní vytvořila takový prostor, ve kterém si v krizové situaci poradí sami.

Ale Babiš hned přidal další ránu.

„Ten její svetr, to je teď slavná věta. Teďka vlastně běhá po síti, že je jako módní návrhářka. A je u toho taková postava zahalená v obrovským svetru. Evidentně to lidi baví, bohužel to jen reprezentuje tu aroganci a pohrdání lidma a bohužel paní předsedkyně, která má plat asi 300 tisíc a všechno má zdarma, tak vůbec nechápe, že lidi dneska nemají peníze na zálohy na energie,“ smál se Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…