Volný ve sněmovně řeční už tři hodiny v kuse. K pultu si přinesl židličku, roušku opět nemá

28.05.2021 13:16

Když šli v pátek ráno poslanci do práce, pravděpodobně počítali, že prožijí klasický jednací den, v němž budou projednávat návrhy zákonů tak, jak jsou navrženy na programu schůze. Jenže to ještě netušili, co předvede nezařazený poslanec Lubomír Volný.

Volný ve sněmovně řeční už tři hodiny v kuse. K pultu si přinesl židličku, roušku opět nemá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedání sněmovny. Na programu byla mimo jiné změna zasedacího pořádku i slib náhradníků za poslance Ťoka a Chovance

Poslance dnes čekalo projednání rozšíření pravomocí lesní stráže i myslivců a další legislativa. Jenže místo projednávání zákonů členové dolní komory Parlamentu vyčkávají, až domluví poslanec Lubomír Volný. Ten mluví a mluví a mluví. Vzal si dokonce k řečnickému pultíku i židli, aby nemusel celou dobu stát. A soustavně blokuje jednání Sněmovny, když dopodrobna rozebírá pravomoci myslivců.

„Takže dobrý den, dámy a pánové. Děkuji, pane předsedající. Já bych se tady rád vyjádřil k některým konkrétním pozměňovacím návrhům. Začal bych návrhem poslance Petra Pávka na vydání zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s implementací předpisů EU v oblasti invazivních druhů, sněmovní tisk číslo 731,“ začal Volný přibližně v 10 dopoledne.

A hovořil, hovořil a hovořil.

V jednu chvíli se ho pokusil usměrnit předsedající schůze Vojtěch Filip (KSČM). „Pane poslanče, já vás musím upozornit, že byste se měl držet věci,“ konstatoval Filip.

A Volný mluvil, mluvil a mluvil

Ještě v poledne jeho kolegové marně čekali, zda Volný vůbec skončí a oni budou moct vystoupit se svými příspěvky.

Mezitím se vyměnili i řídící schůze. Po předsedovi komunistů Filipovi převzal štafetu šéf hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura, ale ani ten nedokázal svého bývalého politického kolegu zastavit. Lubomír Volný vstoupil do Sněmovny v roce 2017 v dresu Okamurova hnutí.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

„Legalizace lukostřelby jako způsobu lovu přispěje k redukci přemnožených druhů zvěře a jiných živočichů. Umožnění lukostřelby jako způsobu lovu učiní myslivost atraktivnější pro mládež, což je důležité. Já vám můžu jako učitel tělocviku, i když na to teď nevypadám, říct, že zajistit jakoukoliv pohybovou aktivitu, která by byla atraktivní pro mládež, není v dnešní době opravdu jednoduché. A jsou opravdu velké rozdíly třeba v průměrné hodině tělocviku mezi dětmi, které nějakým způsobem sportují a nesportují,“ vyprávěl u řečnického pultíku Volný.

A mluvil a mluvil a mluvil.

Ještě ve 12:50 si stále nedal vzít slovo a bezmála tři hodiny tak blokoval jednání Sněmovny.

Poslanec Václav Klaus (Trikolóra) k Volného řečnickému maratónu dodal, že i když se jedná o odvetu za obstrukce SPOLU při volbě Rady ČT, tak o mihuli říční a dalších invazivních druzích vlastně hovoří moc hezky a i Klaus je coby absolvent Přírodovědecké fakulty potěšen. „Že neví o čem mluví (a čte to z odborného textu), nevadí. To je tady standard,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…