Východočeský Svaz bojovníků za svobodu napsal Pekarové

22.03.2021 16:58

15. března 2021 uplynulo 82 let od chvíle, kdy byl na našem území vyhlášen nacistický Protektorát Čechy a Morava. Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová v souladu s historickými dokumenty popsala tento protektorát jako autonomní. A za to schytala ostrá slova. Jako jeden z mnoha se ozval Východočeský Svaz bojovníků za svobodu (ČSBS), který její vyjádření důrazně odsuzuje.

Východočeský Svaz bojovníků za svobodu napsal Pekarové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová

Hovořit v den výročí vojenské okupace Čech Německem o Protektorátu jako o autonomním zřízení je prý nehoráznost největšího kalibru. „… a urážka 370 000 našich mrtvých občanů a jejich rodin. Takže jsme si tu okupaci způsobili paní Pekarová sami?“ zlobí se východočeská pobočka Českého svazu bojovníků za svobodu.
 
 
„Také jste se vyjádřila v tom duchu, že je pro nás dnes Rusko větší hrozba než okupace Německou nacistickou říší za Protektorátu. Což je podle nás další historická lež rovnající se zradě na českém lidu,“ píše ČSBS.
 

Anketa

Odpustili jste Německu okupaci Československa a Protektorát Čechy a Morava?

4%
96%
hlasovalo: 23919 lidí
 
„Paní Pekarová, v Českém svazu bojovníků za svobodu stále žijí a jsou stále ještě aktivní pamětníci a také protinacističtí bojovníci, kteří za cenu ohrožení vlastního života a životů svých rodin šli do boje proti uchvatitelům. Všichni věděli, že pokud nacisté zvítězí a nebýt válečného obratu před Moskvou, tak čeká české občany buď vyhlazení nebo poněmčení, v nejlepším případě by část Čechů putovala za Ural. Čili, paní Pekarová, v našich dějinách naprosto výjimečná a definitivní likvidace Českého národa. To je dějepis pro základní školy,“ stojí ve vyjádření zaslaném PL.
 
A to je prý u vysokoškoláka hanebný záměr a ne neznalost. 
 
„Alespoň víme, koho na podzim nevolit, když TOPka hájí zájmy zaniklé Třetí říše,“ uvedla závěrem východočeská pobočka Českého svazu bojovníků za svobodu.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…