Výsměch, ČT zachránila Válka. Plesl se směje na celé kolo. Má otázku pro Fridrichovou

11.02.2022 18:35 | Ze sítí

Opravdu nedobrý den zažívá Česká televize. Veřejnoprávní médium nezvládlo televizní ani internetový přenos hokejového utkání Česko – Švýcarsko a na jeho hlavu se snesla nebývalá lavina kritiky, kterou ve vyhrocených emocích ještě umocnilo odůvodnění ČT, že za pád serveru mohl kybernetický útok a nikoli přetížení serveru. To přitom mnoha divákům přišlo jako logičtější vysvětlení vzhledem k tomu, že všichni, kteří zápas až do „ustřižení“ sledovali na TV, si jej chtěli naráz naladit alespoň na internetu. K celé situaci si přisadil i šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl. A ne jednou; téma bylo tak široké, že mu vydrželo několik hodin. Došlo i na dvojici Záruba – Fridrichová.

Výsměch, ČT zachránila Válka. Plesl se směje na celé kolo. Má otázku pro Fridrichovou
Foto: Repro XTV
Popisek: Šéfredaktor MF Dnes, Jaroslav Plesl

Svou jízdu započal Plesl krátce poté, co se na ČT rozhodli nahradit právě probíhající hokejový mač závodem ženského biatlonu, ve kterém se našim příliš nedařilo. Je nutné konstatovat i zřejmý fakt, že hokejový turnaj je pro mnoho Čechů vrcholem olympiády. Plesl na rozhodnutí reagoval vytažením „generátoru Pirátské kampaně“, ve kterém k obrázku pirátských europoslanců Peksy a Gregorové přidal lakonický text „My vám ten hokej vypneme“.

Anketa

Měl by ombudsman Křeček skončit za výrok, že Romové si za svou bytovou situaci můžou sami?

0%
98%
hlasovalo: 34665 lidí
Protože problémy se nedařilo vyřešit a situaci ještě zhoršila nefunkčnost webu ČT sport, Plesl si po chvíli přisadil ještě víc. „Čtvrtek patřil Válkovi, Dvořák se objednal na pátek,“ napsal s odkazem na včerejší lapálie ministra zdravotnictví, který nejenže si před senátory neobhájil svou novelu pandemického zákona, ale ještě stihl některé z nich urazit tím, že byl během projednávání vyfocen, jak na svém mobilním telefonu hraje karty. Podle Jaroslava Plesla si tak generální ředitel ČT Petr Dvořák dnes užije podobně nepříjemný den, jako ministr zdravotnictví Vlastimil Válek zakoušel včera. O něco lépe dopadli samotní hokejisté, neboť zápas proti Švýcarsku nakonec vyhráli 2 : 1 na nájezdy.

Průběh utkání ale mnozí z velké části neviděli. Po určité době začala reagovat i Česká televize, která na problémy odpověděla na svém facebookovém účtu kanálu ČT4 Sport. „Vážení diváci a čtenáři, omlouváme se za potíže s připojením k webu ctsport.cz. Přenos hokejového utkání Česko – Švýcarsko jsme přesunuli na nouzovou stránku,“ informovala televize s odkazem na web, na kterém přenos místy fungoval. V tu chvíli už totiž komunikační kanály ČT úpěly také pod náporem naštvaných komentářů od nespokojených diváků, kterým přenos nešel na webu ČT4.

A i tomuto dění se Plesl pověnoval. „Debata jak víno. To je na celej speciál Ňůsrumu Petra Dvořáka, kterej samozřejmě nebude,“ poznamenal ironicky k pořadu Newsroom ČT. V komentářích pod výše zmíněným příspěvkem na FB stránce ČT sport se to totiž jen hemžilo nadávkami na adresu ČT, režiséra a koncesionářských poplatků. Mnozí diváci také rovnou označovali tvrzení ČT o kybernetickém útoku za lež.

Na stránkách ČT sport ovšem skutečně viselo chybové hlášení, že ČT čelí „masivnímu kybernetickému útoku“ a prosí o shovívavost. Televize pak těm, kdo chtěli zápas sledovat on-line, doporučila se připojit před začátkem vysílání a už ho nevypínat.

Nedobrý den sportovní sekce ČT pak podtrhl komentátor Robert Záruba, známý divákům i pro své mnohé zábavné bonmoty. O jeden takový se pokusil i během dnešního utkání Čechů se Švýcary, avšak u některých diváků pochopení rozhodně nenašel. „Nejrychleji našel kotouč Lukáš Klok. Náš Ku-klux-klan, tedy dvojice Klok-Knot, už může vystřídat,“ prohlásil na adresu dvou českých obránců. Pro úplnost dodejme, že Ku-klux-klan je organizací, která se v USA zejména v 19. století dopouštěla rasově motivovaných útoků včetně vražd.

„A jak teď budou komsomolci ze 168 hodin zatýkat Zárubu,“ pobavil se Plesl. Je dobře známým faktem, že hlavní hvězda pořadu 168 hodin Nora Fridrichová je partnerkou Záruby a společně vychovávají dvě děti.

Své sypání soli do ran České televize zakončil Plesl u tématu koncesionářských poplatků. Ty ostatně ve velkém počtu zmiňovali i nespokojení diváci na facebooku ČT sport. „9 z 10 PR expertů radí říct si dnes o vyšší koncesionářský poplatky,“ odtušil Plesl ironicky. Příspěvek mu olajkoval například poslanec hnutí ANO Ondřej Babka, takže lze tušit, že od něj se ČT nejspíš podpory v případné snaze o navýšení poplatků nedočká.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…