Zadlužení a chudí blbečci. Posr*ný životy. Nižší IQ... U TOPkaře Koláře se drsně nadávalo voličům SPD

27.01.2022 22:27

Hnutí SPD dnes znovu zablokovalo Sněmovnu kvůli bodu ke korespondenční volbě. „Příšerně se bojí a bojí se to přiznat,“ vysmívá se na svém twitterovém účtu poslanec Ondřej Kolář z TOP 09 hnutí SPD a jeho voličům. Lidé v diskusi se k tomuto názoru přidali.

Zadlužení a chudí blbečci. Posr*ný životy. Nižší IQ... U TOPkaře Koláře se drsně nadávalo voličům SPD
Foto: TOP 09
Popisek: Poslanec Ondřej Kolář

Debata o změnách programu schůze Sněmovny zabrala dnes poslancům celé dopoledne až do obědové přestávky. Jen předseda opozičního hnutí SPD Tomio Okamura dnes v Poslanecké sněmovně mluvil hned v úvodu skoro dvě hodiny, zjevně ve snaze oddálit jednání o zavedení korespondenční volby poslanců a prezidenta pro Čechy v zahraničí.

Okamura využil přednostního řečnického práva ke kritice vlády Petra Fialy (ODS), koaličních stran i k představení předloh, které SPD prosazuje. „Priorita této vlády je korespondenční volba, nikoliv zvyšování důchodů, zvyšování příjmů rodin s dětmi, invalidních spoluobčanů, podpora živnostníků,“ prohlásil. Blokování senátní novely volebního zákona ohlásilo jeho hnutí už dřív, postoj zdůvodnilo mimo jiné obavami z manipulací s volebními lístky.

Argumentům, proč hnutí korespondenční volbu odmítá, se na sociální síti vysmál poslanec Ondřej Kolář.

„Když odjedete studovat nebo na dlouho pracovat do zahraničí, přestáváte podle SPD být právoplatným občanem této republiky a nemáte právo vykonávat a uplatňovat všechna svá občanská práva,“ píše.

Za vším podle něj však stojí strach z neúspěchu. „Anebo se SPD prostě jenom příšerně bojí korespondenční volby a bojí se to přiznat. Nevím,“ dodává Kolář.

Diskutéři se pod jeho příspěvkem na hnutí SPD pro jeho politiku rozčilovali.

„Vzdělání je hlavním nepřítelem SPD. Oni potřebují zadlužený a chudý blbečky, kteří svůj posranej život hodí na někoho jinýho,“ rozhořčil se přispěvatel do diskuse Roma Šiška.

V podobném duchu zazněla reakce Václava Kopřivy. „SPD volí převážně jedinci s nižším IQ, vzděláním a rozhledem. Tito jedinci asi nejezdí na vědecké stáže nebo na delší odborné pracovní aktivity. Tato skupina nebude ze zahraničí volit SPD, ale někoho jiného. Tak dostanou hlasy ostatní strany a SPD přijde zkrátka. Proto jsou proti,“ usoudil.

A podobně se vyjadřovaly na twitterovém profilu Koláře desítky jeho dalších sympatizantů, nutno podotknout, že bez náležitého usměrnění.

Ve Sněmovně se po obstrukcích opozice následně jednání stočilo i na spory zejména mezi Okamurou a koaličními poslanci, kteří lídra SPD vinili z obstrukcí, očerňování a nenávisti.

Okamura pak obvinil vládní většinu ze snahy nastolit totalitu. Poslanci SPD chtěli, aby dolní komora debatovala například o krizi na Ukrajině, o opatřeních proti zdražování energií nebo o dotacích zemědělcům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…