Zdrcený Topolánek po smrti Kubery. Už se kácí i v jeho lese

20.01.2020 20:14

Bývalý předseda ODS a kandidát na prezidenta Mirek Topolánek je zdrcen ze smrti předsedy Senátu Jaroslava Kubery a připomíná, že v poslední době zemřeli i další jeho kolegové ze Senátu. „Ten rok nezačal vůbec dobře, odešli tři kolegové ze Senátu, loni Milan Balabán, letos už Adolf Jílek a teď Jarda Kubera,“ bilancoval Topolánek s tím, že „už se kácí v jeho lese“.

Zdrcený Topolánek po smrti Kubery. Už se kácí i v jeho lese
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek

Topolánek v rozhovoru pro Českou televizi litoval ztráty Jaroslava Kubery a připomněl i smrt senátora Milana Balabána. „Milan byl takový klidný, uvážlivý člověk, Jarda byl jeho přesný opak, byl kontroverzní, někdy přehnaně upřímný a dal se označit jako enfant terrible české politiky,“ řekl Topolánek.

„Mám pocit, že s nimi odchází celá ta polistopadová epocha. Kubera jako druhý nejvyšší ústavní činitel bude české politice chybět moc a mně bude chybět i osobně. Je to pro mě špatný den, špatný rok, ta zpráva mě zasáhla,“ byl evidentně zdrcený Topolánek.

Přesto popsal, že s Kuberou nikdy nebyl velký kamarád. „My jsme nebyli nikdy úplně kamarádi, spíše soupeři, protože já jsem byl předsedou klubu ODS a vlastně jeho nadřízený a mně vadily jeho rozvláčné projevy v Senátu. Ale vždy jsme všechny spory dokázali hodit za hlavu, a vycházeli jsme spolu. Kamarád byl pro mě Milan Balabán, ten mi bude chybět moc,“ dodal zkroušený Topolánek a začal vyjmenovávat Kuberovy přednosti.

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

Jaroslav Kubera byl podle něj hlavně svůj, nenechal si do ničeho moc mluvit, byl politicky nekorektní a prostořeký, což už se dnes moc nenosí. „Všechno, co dělal, tak dělal naplno, ať už jako starosta Teplic nebo předseda ústavně-právního výboru a Senátu. Lidi za ním šli, protože mají rádi, když s nimi někdo mluví na rovinu, a Jarda mluvil se všemi na rovinu, s kýmkoli, kdykoliv,“ vysvětloval Topolánek důvody Kuberovy obliby.

„Odchází s ním přímočarost, on se s ničím nepáral. Odešla s ním jednoduchá politická linka, kdy se neschovával za nějaké fráze nebo marketing, to bylo na něm nejcennější. Byl takový politik, jaký byl člověk, byla tam jednota slov a činů. To, co si myslel, to řekl, a co řekl, to udělal,“ dodal na závěr s tím, že ho nemuseli mít všichni rádi, ale všichni o něm věděli, byl vždy vidět a slyšet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …