Zkoušel zapálit Mariánský sloup, dostal za to podmínku. Nesouhlasí, takže soud bude pokračovat

25.07.2020 8:53

Podmíněný roční trest si odnesl od Obvodního soudu pro Prahu 1 muž, který před měsícem založil oheň u Mariánského sloupu na Staroměstském náměstí v Praze. Informaci přinesla ČT24. Muž s výší trestu nesouhlasí.

Zkoušel zapálit Mariánský sloup, dostal za to podmínku. Nesouhlasí, takže soud bude pokračovat
Foto: Robert Troška
Popisek: Vztyčení Mariánského sloupu v Praze

Muže soud potrestal za výtržnictví a poškození cizí věci. „Výkon jednoletého trestu byl podmíněně odložen na zkušební dobu v trvání 30 měsíců a dále byl obžalovanému uložen trest propadnutí věci,“ řekla k tomu mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 1 Pavla Hájková. Kvůli tomu, že muž trest odmítl přijmout a podal proti němu odpor, případ bude před obvodním soudem pokračovat.

K incidentu došlo 21. června, kdy podezřelý kolem půl osmé ráno u sloupu polil hořlavinou textil a zapálil ho. Hlídka strážníků oheň uhasila vodou z lahve. Sloup byl poškozen od kouře a sazí, druhý den jej očistil Miloslav Černý. „Očistilo se to a není tam nic znát,“ řekl k tomu sochař Petr Váňa.

Sloup se na náměstí vrátil před nedávnem, a to po 102 letech. Původní sloup v roce 1918 na protest proti habsburské monarchii strhl dav. Sloup nechal postavit v roce 1650 císař Ferdinand III.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…