Známý herec: Snad divadla dostanou od státu nějaké peníze! Zatím žádná sláva

28.07.2020 12:31

Vládci odpradávna věděli, že chtějí-li své poddané udržet v klidu a pokud možno loajální vůči své vládě, musí lidu nabídnout nejen chléb, ale i hry. A ačkoli se doba posunula, ačkoli už nad sebou nemáme nesesaditelné vladaře, lidé i dnes touží po hrách, či jinak řečeno, po kulturní potravě. Herec Jan Potměšil proto nepochybuje, že lidé si cestu ke kulturním akcím opět najdou. Koronaviru navzdory.

Známý herec: Snad divadla dostanou od státu nějaké peníze! Zatím žádná sláva
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto

V rozhovoru pro CNN Prima News Jan Potměšil prozradil, že v divadle opět vídá diváky. I na venkovních akcích. A necítí z nich strach z možné nákazy koronavirem. Cítí z jejich strany naopak radost, že si mohou vychutnat divadelní představení.

Anketa

Chcete, aby Česká republika ratifikovala Istanbulskou úmluvu?

2%
98%
hlasovalo: 30530 lidí

„Člověk je tvor společenský, to znamená, že ten kontakt potřebujeme. Nejen chleba, ale i slovo nás může sytit. Proto věřím, že se ty cesty budou nacházet. Nechci propadat panice v tom smyslu, že najednou, kdyby se to vrátilo a ta omezení se znovu nastavila, tak že je zase postupně nepřekonáme. Chci uvažovat tímhle způsobem, protože i tohle mě drží při životě,“ prozradil host.

Cestu k divákům si ale našli i na síti. On-line hráli např. ukázky z představení nebo kratší představení, s patřičnými rozestupy. „Diváci, kteří nás sledovali, tak nás viděli v trochu jiném světle, trochu civilně,“ prozradil Potměšil.

Osobně prý neviděl důvod k tomu, panikařit. Na počátku koronavirové pandemie naopak ocenil, že národ táhl za jeden provaz. „Že jsme přijali ty určitý okolnosti a podmínky, že jsme si ty roušky vzali a podobně, že nikdo nijak neremcal. To mi přišlo docela fajn, protože si myslím, že i dík tomu se to u nás pohybuje v setinkách promile, ty případy neštěstí, co jsou s tím spojeny,“ řekl Potměšil.

Doufá ale, že divadla přece jen dostanou nějakou pomoc či podporu od státu. Zatím to prý s onou finanční podporu nebylo nijak slavné. „Není to situace úplně jednoduchá,“ přiznal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…