Jan Ziegler: Fanatické islamisty je třeba zničit, ale ne s pomocí nezákonných bojůvek

22.03.2016 19:40

Nenávidím radikální muslimské vrahy, a pokud zaútočí, musí za to tvrdě platit, ale je mně zle z toho, když někdo zneužívá nevinné oběti v Bruselu ke svému osobnímu prospěchu. Tak jako třeba hnutí Úsvit.

Jan Ziegler: Fanatické islamisty je třeba zničit, ale ne s pomocí nezákonných bojůvek
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Nápad na vyhlášení předčasných voleb do Poslanecké sněmovny je pouze snahou, jak dostat Úsvit a konvičkovce, kteří zatím neměli příliš vysoké preference, do sněmovních lavic. Je to hyenismus prvního stupně a zneužití obětí dnešní bruselské tragédie. Úsviťáci už zřejmě neví, jak by se dostali ke korytům.

Současná vláda není vzorem dokonalosti, a já jsem ji nevolil, ale vzešla z demokratických voleb, které respektuji. Vyhlásit navíc předčasné volby v této situaci by bylo kontraproduktivní, výrazem naší slabosti a pobídkou pro teroristy, tam je chaos, pojďme do nich. U nás není situace tak vážná, jako je v Belgii, nemáme tu skoro žádné uprchlíky a ani islámské radikály.

S teroristy si stoprocentně neví rady nikdo a přes velkohubá prohlášení si s nimi neporadil ani ruský prezident Vladimír Putin, kterého tady mnozí tak obdivují.

„Sliboval jste vítězství nad teroristy, ale teroristické útoky pokračují. Za roky Vaší vlády se jejich obětmi stalo více než tři tisíce lidí - organizátoři těchto útoků nebyli ve většině případů ani dopadeni. Na severním Kavkaze vznikla kriminální enkláva na Rusku prakticky nezávislá, ale využívající jeho zdroje….“, napsal mu v otevřeném dopise opoziční politik Leonid Gozman.

Neříkám, že s islámskými radikály nemáme bojovat, naopak musíme, ale ne s pomocí nějakých samozvaných domobran, které tady opět zneužívajíc situace, chce zakládat Úsvit pod názvem Stráž obrany státu. Jeho členové prý mají chodit s policisty hlídat hranice. Inu, v Německu kdysi vznikly jako bojůvky nacistické partaje NSDAP zločinecké SA, které terorizovaly její odpůrce a vraždily lidi. Naštěstí policisté tyto idiotské návrhy odmítají a potěšil mě rovněž sociálnědemokratický poslanec Roman Váňa, který řekl, že není nutné obnovovat Pomocnou stráž Veřejné bezpečnosti nebo Lidové milice.

K udržení pořádku a zákonnosti tady máme policii a armádu, a také aktivní zálohy, které jsou její součástí. Není proto nutné zakládat nějaké další nezákonné ozbrojené složky. A pokud by se o to přesto někdo snažil, pak by se o takové aktivity měly zajímat policie a státní zastupitelství, protože by se jednalo o trestný čin.

A pokud jde o boj s terorismem, tak v první řadě musíme donutit Řecko, aby dodržovalo zákony a do Schengenu nepouštělo lidi bez dokladů. Mezi nimi jsou i teroristé, kteří se tak snadno dostávají do Evropy. A pokud jde o muslimy, kteří už v Evropě žijí, tak tam je potřeba zavírat mešity a školy, ve kterých se hlásá nenávist vůči nemuslimům, zatýkat, věznit a případně vypovídat stoupence tohoto fanatismu. Tady není mírnost na místě.

Na druhé straně jestliže někteří odpůrci muslimů volají po krvi a chtějí mlít lidi do masokostní moučky, tak sami klesají na úroveň islámských fanatiků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Soudci proti ministrovi

11:24 Zdeněk Jemelík: Soudci proti ministrovi

Když jsem si na České justici dne 3. května 2024 přečetl článek Petra Dimuna „Nebezpečné a destabili…