Jan Ziegler: Obsazením severní Afriky zabránil Západ islamistickému teroru proti Evropanům

14.08.2018 7:34

Proti muslimským fanatikům je třeba bojovat vždy, a ne jenom, když se to propagandisticky hodí. Islamisté po staletí ohrožovali Evropu a pod praporem půlměsíce vraždili křesťany a unášeli je do otroctví.

Jan Ziegler: Obsazením severní Afriky zabránil Západ islamistickému teroru proti Evropanům
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Islámský radikalismus není problém, který by se objevil až v 21. století. Bohužel, mnozí z těch, kteří ho údajně odsuzují, ho jindy hájí, například když kritizují koloniální nadvládu Západu nad islámskými zeměmi. Na ni však buďme hrdi, protože to v podstatě bylo naše velké západní vítězství nad muslimskými fanatiky. Je potřeba se konečně přestat sebemrskat a začít chápat historii v kontextu. Boj křesťanů na obranu evropské civilizace a v podstatě o holé přežití s agresivními islamisty trval po staletí. Na Pyrenejském poloostrově začal obrat už někdy ve 13. století a vyvrcholil dobytím Granady v roce 1492. Španělsko tak bylo definitivně osvobozeno od islámské nadvlády.

Na východě se situace změnila po vítězství spojených křesťanských vojsk nad osmanskými Turky v roce 1683 u Vídně, kteří začali být postupně vytlačováni z většiny Balkánu.

Jenomže stále přetrvával islamistický terorismus. Když se tak procházím po Karlově mostě, zastavuji se pravidelně u sousoší sv. Jana z Mathy, Felixe z Valois a sv. Ivana. Na něm jsou dále znázorněni Turek a uvěznění křesťanští otroci za mřížemi.

Zakladatelé Řádu Trinitářů sv. Jan z Mathy a Felix z Valois byli vedeni myšlenkou ustanovit řeholní společenství, jehož hlavní náplní bude vybírat peníze na vykupování zajatců z muslimského otroctví. Dlouhotrvající válečný konflikt mezi křesťany a muslimy v jižní Evropě a později v Maghrebu byl logicky příčinou tohoto ušlechtilého projektu. Papež Inocenc III pak 17. prosince 1198 potvrdil nový řád bulou Operante divine dispositionis.

Arabové v severní Africe však vraždili křesťany včetně žen a dětí a unášeli je do otroctví až do 19. století, kdy Západ definitivně obsadil zdejší území. Řádění pirátů z Alžíru, kteří ve Středozemním moři přepadali evropské lodě, ukončilo až dobytí Alžírska Francii v roce 1830.

Západ obsadil severní Afriku a zdejší země proměnil ve své kolonie, francouzské, anglické a italskou Libyi. V oblasti nastal klid a islámští radikálové byli tvrdě potřeni. Západní země zvítězili díky své technické a civilizační převaze a to bylo dobře. Kdyby tomu bylo naopak, tak by se s námi islamisté také nemazlili. Muslimové se nám také neomlouvají za prokazatelné zločiny spáchané v minulosti na křesťanech, tak proč se máme omlouvat my? Takové zbytečné sebeponižování je jenom vodou na mlýn náboženským fanatikům, kteří chtějí zničit evropskou civilizaci. Státy v čele s islámskými radikály páchající zlo byly dobyty také proto, aby s tím přestaly. A on by to nebyl špatný recept ani pro současnost.

Jan Ziegler

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

15:49 Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

Minulý čtvrtek jsem si pustil, tak jako každé ráno při cvičení, ČT24 a vyslechl jsem mj. vysvětlení …