Jiří Vyvadil: Léčba Jaklem a Klausem ml.

29.03.2019 17:36

Před takovými pěti lety by bylo pro mne nemyslitelné, že bych se vážněji zabýval oběma pány uvedenými v nadpise. Celý svůj život od mých 14 let – ano, já vím, že je to komické, ale je to tak – jsem byl socialista masarykovského a benešovského typu a později ve věku vyzrávání stoupenec brilantního francouzského socialistického prezidenta Mitteranda či snad ještě brilantnějšího sociálně demokratického kancléře Helmuta Schmidta.

Jiří Vyvadil: Léčba Jaklem a Klausem ml.
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Jenže svět jde dál a dnešní socialisté jsou buď rusofobové, podporovatelé fašistické Ukrajiny, genderisté nebo bojovníci za samostatné záchodky pro žáky základních škol, kteří ve věku 9 let váhají, zda jsou mužského či ženského pohlaví případně obého, bojovníky za Me too, či bojovníky za to, aby Michael Jacksona, kterého tak rádi poslouchali byl rázem jako pedofil stažen z programu všech studií na celém světě. Vlastní věcná řešení nemají, a když, tak jsou to trapné paběrky typu proplácení tří dnů nemocenské, slastně vítají masivní imigraci nejlépe z Afriky a ví, že Putin je diktátor a Evropská unie a euroatlantické vazby cosi božského.

Je běžnou zákonitostí, že se po určité době 20 – 30 let mění náhledy obyvatelstva a pohledy. Mimochodem zažilo to krásně kdysi Československo, kdy po 20 letech od „Vítězného února 1948“ přišlo „Pražské jaro“ se svou koncepcí socialismu s lidskou tváří a doslova strhlo na svou stranu pokrokovou západní Evropu.

Teď ale nic nepřichází.

Dnes už jen přežíváme a je to mrtvolná a zatuchlá atmosféra, ne nepodobná době, kterou kdysi Jan Neruda nazval dobou zaživa mrtvých.

Nic jásavého zde není. Ale alespoň koncepce znovuobrozených národů proti jednotné a centralizované Evropě i západnímu světu stojí za pokus a boj proti mainstreamu.

A tak přicházejí postavy typu Ladislava Jakla či Václava Klause ml. a snaží se bořit to zkostnatělé a neudržitelné.

Ladislav Jakl jako vstupní informaci do svého fungování coby člen RTRV označil zrušení ČT a ČRo jako svůj program a euroatlantičtí a eurounijní normalizátory chytil amok.

No, je dobré si čas od času podívat na průzkumy veřejného mínění, tak jak je pravidelně uveřejňuje CVVM. Kdysi na počátku budování polistopadové společnosti měly sdělovací prostředky důvěru cca 70 i více procent. A ještě v 90 letech, televize, rozhlas či tisk se pohybovaly na stejné úvrati. Dnes je to to s bídou podpora 40 a něco málo více procent.

False news, lüge Presse neplatí jen v USA či Německu, ale samozřejmě i u nás.

Monopol mediální moci žurnalistů skrývaný pod tzv. svobodou projevu moci způsobuje, že médiím věří jen menšinová část společnosti, která na daném systému vydělává. Ti ostatní a je jich většina jsou proti. Je dobré, že se bude Jakl pouštět do tzv. veřejnoprávních, ale jinak novináři zprivatizovaných médií.

Je dobré, že se Václav Klaus mladší pokusí o vytvoření národní protiestablishmentové strany. Jen ať si nepohrává se slovem pravicové. Tím by si hned od počátku odřízl až 60 % příznivců.

Asi tak…

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…