Jiří Vyvadil: Po vzoru Vídně i u nás by měla vzniknout proevropská vláda ANO+SPD+KSČM

17.12.2017 22:13

Mladíček Sebastian Kurz, šéf rakouských Lidovců je politický génius. Ví, co ti staří probruselští koryfejové chtějí slyšet a tak jim to říká a připravuje v podstatě revoluci, která dosavadní pořádky, svět Macronů, Merkelové či Junckrů rozmetá.

Jiří Vyvadil: Po vzoru Vídně i u nás by měla vzniknout proevropská vláda ANO+SPD+KSČM
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Složil koalici s nejsilnější evropskou protiemigrační a protimuslimskou stranou Svobodných, stranou, kvůli které kdysi bylo Rakousko dokonce na evropské úrovni bojkotováno.

Jen tak mimochodem. Hned po čtvrtečním summitu ostře sepsul svého předchůdce ve funkci sociálního demokrata Kerna, který naposledy v rámci své labutí písně doslova běsnil  proti dopisu Donalda Tuska, ve kterém kritizoval povinné kvóty a samozřejmě zaútočil i na země V 4.Jinými slovy, na příštím sumitu budou mít stoupenci povinných kvót už těžší situaci. Bude- li V4 pevná, tak mladý Kurz za Rakousko ji rozhodně podpoří.

Rakouští Svobodní jsou tedy to, co naše antifa, Piráti či Dolejš od komunistů nazývají nácky, xenofóby, rasisty. Nuže této náckovské straně kancléř Kurz svěřil absolutně klíčová ideologická ministerstva zahraničí, obrany a vnitra…

Toto rozložení ministerstev vyšlo ve známost o víkendu, ve kterém v Praze probíhala ona evropská konference, kterou svolal Okamura a na kterou přijely těžké váhy Marine le Pen či de Wilders. Ale přijel i zástupce strany Svobodných.

Novináři jsou zcela přiblblí. Přesahuje jejich obrazotvornost, aby pochopili, že se právě odvíjí změna EU. Nuže, neexistuje žádná tak silná pravicově radikální, nebo pro sluníčkářské fajnšmekry pravicově extrémistická strana jako jsou rakouští Svobodní a přesto budou v Evropě v absolutně neuvěřitelné podobě moci prosazovat své názory, které tak bohatě plápolaly během konference či sjezdu těchto stran o víkendu.

Budou veselé nejen summity hlav států a vlád, na které bude vystupovat Sebastian Kurz proti Merkelové či Macronovi. Ale na schůzkách ministrů zahraničních věcí či vnitra budou za Rakousko jednat echtovní stoupenci Evropy samostatných států a protiimigrační politiky.

Člověk se fakt musí trvale smát. Juncker vybízel Kurze, že musí vytvořit proevropskou stranu a ten na to radostně přikyvoval, stejně tak náš starý známý bojovník proti Svobodným rakouský prezident van der Bellen opakoval : Nejmenuji vládu, která nebyla proevropská. A tak ji všichni za proevropskou označuje.

A tím se dostávám k nadpisu.

Svět se mění, přichází rebelové…Tu Trump, tu Babiš, tu Kurz.

Babiš z onoho trojlístku asi nejméně politice rozumí. Proto bylo zcela šokující, že když zde vedl po čtyři roky snad nejostřejší protestní válku proti zavedeným stranám a s tímto étosem vysoce vyhrál volby, nechápe, že se s ním tyto strany spojí. A že jedinými spojenci mu nakonec zůstanou, jak jinak – SPD a KSČM.

Bude se muset naučit bruselskému slovíčkaření. Těch slov je několik : proevropský, naše hodnoty, euroatlantické spojenectví. A pro začátek skutečně bude stačit to slovo proevropský. Mladý Kurz totiž ukazuje, že proevropský znamená pro staré struktury probruselský, ale může také znamenat proevropskou systémovou změnu, kterou už asi rok prosazuje.

U nás do omrzení se zajímáme o to, co říkají lidé minulosti jako je Juncker, Merkelová či Macron a možná nám nedošlo to, jak to chápe mladý Kurz, že o Evropské unii nebude rozhodovat její západní část, ale mohl by rozhodovat právě střed.

Vídeň a Praha, když se spojí by mohly být nositeli nové proevropské změny. Macrona dříve či později utlučou jeho Francouzi, protože už je budou nudit jeho megalomanské plány, které stále méně lidí bere vážně, Merkelová už bude ráda, že je ráda. Je utahaná a stále bezvýznamnější to nějak možná dořídí a možná také ne.

Poučme se od Vídně.

Tam si prosadili proevropskou vládu Lidovců a Svobodných a my si prosaďme proevropskou vládu ANO+SPD+KSČM.

Důležité je klást důraz na to slovíčko proevropská. Přítel Okamury šéf Svobodných  Stracher to zkousl a tváří se proevropsky, aniž změnil jakýkoliv názor a je vyhráno.

A u nás je to stejné. Andrej Babiš už toto zaklínadlo tuším asi třikrát také pronesl a nebolelo to. Teď stačí, aby to slovo také asi tak třikrát pronesl Tomio Okamura a je vyhráno. A pokud by to kouzelné slovíčko pronesl i Vojtěch Filip, Juncker nám zatleská. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…