Jiří Vyvadil: Svět je opět v normálu. Rusko je po chybách Západu opět supervelmocí

02.10.2015 16:02

Stačily dva dny leteckých útoků Ruska na cíle teroristů a nejednou je všem zřejmé, proč válka v Sýrii trvá tak dlouho jako 1. světová, proč se dostala do pozice jakési zákopové, proč nekončí, proč umírají další stovky a tisíce Syřanů a proč milióny syrských uprchlíků po čtyřech letech už ztratili naději, že by se jednou mohli navrátit domů a po sta tisících směřují do předem vybraných zemí Evropské unie, zejména Německa či Švédska…

Jiří Vyvadil: Svět je opět v normálu. Rusko je po chybách Západu opět supervelmocí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Pravda je jasná.

Tak jako Západ vsadil vše na odstranění sekulárních, byť jistě autoritativních vůdců Iráku a Libye (Hussajna a Kadáfího), tak by chtěl, z důvodů jistě politicko - ekonomických  odstranit i prezidenta Asáda, který i podle zahraničních pozorovatelů byl naprosto spontánně a dobrovolně v posledních volbách zvolen prezidentem. Kdyby měl Barack Hussein Obama takovou podporu ve své zemi, zvané USA, jako má Bašar Asad, mohl by být pyšný. Jen na okraj připomínám, že se při těch volbách na obrátku  Syřané vraceli do Sýrie z utečeneckých táborů v cizině, aby mu mohli dát svůj hlas…

Je dobré, že se pachatelé spojili, aby protestovali:

Turecko, které je členem  protiislámské koalice jen proto, aby mohlo vraždit kurdské bojovníky, kterým jsme ještě před pár měsíci tleskali a tyto vraždy si nechali odpudivě potvrdit i usnesením NATO,

Francie…..No to už je vůbec komické. To jak zlikvidovali dřívějšího přítele Kadáffího, který přes všechny své mouchy měl v zemi na arabské poměry dokonalé sociální poměry a hlavně stabilitu a Evropa jej v poslední fázi jeho vládnutí laskala a přátelila se s ním, je morálně zcela otřesné.

Británie…No, že  její představitelé nechodí kanály. Tony Blair stále balancuje, zda nebude odsouzen za lži ohledně války v Iráku a jeho dnešní nástupce Jeremy Corbyn jednoznačně válku v Iráku odsuzuje a odsuzuje i Tonyho Blaira. Válka v Iráku byla spouštěčem vytvoření islámského státu a podívejme se dnes na to, co z Iráku zbylo a srovnejme to se situací, v jaké poloze byl Irácký stát pře válkou…

Německo… To je hlavní převodová páka USA a poslouchá, protože bůhví co na Merkelovou či Gabriela USA z odposlechů ví, a tak poslušně jako psíčci přiběhnou a vždy podpoří.  Mimochodem, je dobré,  že tam plynou a poplynou  statisíce a možná milióny uprchlíků. A ať si nedělají iluze, že nějaké přerozdělovací mechanismy je zachrání.

Nezachrání. Je možné zastavit stovky, ale nikdo nezastaví statisíce.

A Katar a Saudská Arábie ?  dvě země, které financují a organizují nejtvrdší model sunitského islamismu a které se jistě cítí ohroženy ve svých zájmech vyhrožují silou. Dobrá zpráva.

Je dobré, že se odhalili, alespoň si nebudeme hrát na slepou bábu…

Je vícero důvodů, proč musí Rusko těmto tlakům odolat.

Především platí, že 25 let masivního porušování mezinárodního práva ze strany Západu, které v jistém smyslu bylo novodobým kolonialismem či imperialismem (vyberte si dle libosti) způsobilo ve svých důsledcích současný stav, kdy prakticky celý svět je v krizi.

Tak jako bychom si i my nepřáli, kdyby kdokoliv a jakkoliv nás začal bombardovat jen proto, že se mu nelíbí naše postoje, tak toto platí pro celý svět.

Jedině jasná a bezprostřední agrese proti tomu kterému státu odůvodňuje vojenský zásah.

25 let tato zásada neplatila s důsledky, k nimž patří i statisícové proudy uprchlíků.

Posledním aktem agrese Západu byl státní puč v Ukrajině, kterým byl odstraněn legálně a legitimně zvolený prezident Ukrajiny.  Možná ne ideální, ale proti současným paranoikům neskutečně lepší…

Jinými slovy Bašár al – Asad musí být ve své funkci udržen už proto, aby se USA a Západu ukázalo, že doba, kdy odstraňovali hlavy státu, kteří se jim znelíbili, skončila tímto Valným shromážděním OSN a tímto vojenským zásahem Ruska a dalších potencionálních spojenců v Sýrii.

Přestane existovat zlotřilost, že Západ mohl odstraňovat či instalovat prezidenty a premiéry podle toho, komu se to právě zlíbí.

Přesně tak…

Svět  se navrátí do normálu a bude postaven na nových vyvážených  modelech, kdy na jednom pólu bude opět Rusko (spolu s Čínou, Indií a spřízněnými islámskými státy převážně sekulární či šíitské orientace, a samozřejmě dalšími ) a na druhé USA (spolu s torzem EU (doufám, že my tam dlouho nesetrváme) a spřízněnými islámskými státy ze Zálivu.

Dýchá z toho klid.

Když nic jiného  před rokem 1989 nikdy nebylo tolik válek jako dnes, kdy po čtvrt století určoval svět „svobodný a demokratický Západ“.

Jde to skvěle…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…