Josef Ježek: Chucpe

15.08.2018 19:11

Nenávist je hrozná vlastnost. Zbavuje vás soudnosti, zatemňuje mozek, činy konané v afektu nenávisti mohou vést až ke kriminálním deliktům. Člověk touto chorobou – ano chorobou, protože nenávist může mít až symptomy psychické nemoci, není schopen rozlišit, kde je hranice, kterou by ve svém chování neměl překročit. A tak tuto mez překročí.

Josef Ježek: Chucpe
Foto: ODS
Popisek: Josef Ježek

Tenhle úraz se stal v minulých dnech písničkáři Jaroslavu Hutkovi. Snad měl pocit, že se musí za každou cenu zviditelnit, neboť v jeho letech je hvězda slávy za zenitem. To, co znamenaly jeho písničky pro naší generaci, je dávno  pryč. Když se dnes optám svého vnuka, tak pokrčí rameny. Jejich idoly jsou úplně jiné postavy, než tváře z disentu. Je to bohužel tak.

Posedlý nenávistí k současné hlavě státu (jinak si to prostě neumím vysvětlit), napsal song Zubatá na Hrad chvátá, ve které přeje prezidentu Zemanovi smrt. Dovolím si pár ukázek, tohoto literárně hudebního „skvostu“:

…v královských hrobkách to hartusí, opilec a vlastizrádce ovarem, sádlem vše zamastí….Miloš je zhroucený a oči v sloup…lebka praskla, mozek odkryla, kladivo, srp, rudá hvězda, na maják šplouchá tequila…Miloš je zhroucený a oči v sloup, z cigaret zvedá se štiplavý kouř, hotovo, konec a basta.  A na závěr „andělé šťastní a radostní zpívají václavský chorál…“ A aby toho nebylo dost, zamotá do tohoto blábolu i kardinála Duku.

Nejsem prosím žádný člen fanklubu pana prezidenta. Jak napsal jeden publicista, „prezident je proslulý svými výstředními stravovacími návyky, nevychovaností, hulvátstvím, sprostotou, lhaním…..zatahováním bolševiků k moci, východními manýrami a divnými kamarády…. Ale přát mu smrt, i když jenom v písni?“ (Marek Stoniš).

Pokud si autor myslí, že je to snad něco vtipného a veselého, je totálně mimo. Celé je to jenom svědectvím o něm samém. Smutným svědectvím o člověku, jehož písničky jsme měli rádi, stejně jako jejich interpreta.

Jestli to není znak nějaké mentální nedostačnosti starého muže, tak je to prostě chucpe.      

Josef Ježek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.