Miroslav Macek: Tupost vládnoucích politiků a úředníků je nepochopitelná

18.09.2012 19:51

Úterní glosy Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Tupost vládnoucích politiků a úředníků je nepochopitelná
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Podle sdružení autodopravců Česmad už polovina českých autodopravců čerpá pohonné hmoty v zahraničí a stejně se chovají tranzitující kamiony. I kdybychom předpokládali, že Česmad, bojující za nižší daně u pohonných hmot, poněkud přehání, stejně je nepochopitelná ta ekonomická tupost vládnoucích politiků a úředníků. Pokud je ovšem jen ekonomická…

Americký FED (obdoba centrální banky) opět začal pumpovat peníze (které nemá) do ekonomiky, což donutilo známého investora Marca Fabera k následujícím slovům: Je to absurdní a směšné, takto to fungovat nemůže. Je to krátkodobé vzepětí, po kterém přijde o to prudší pád.
Myslím si to stejné, jen dodávám, že po tom pádu se budou snažit všichni ti, kteří jej způsobili, za vysoké platy a odměny opět radit, jak z toho ven.

Čtenář glos Z. H. mi napsal:
Pokud by šéfové našich likérek více mysleli a méně fňukali v televizi, mohli by pořádně vydělat a získat konkurenční výhodu oproti zahraniční konkurenci.
Jak? Už od pondělka mohly být regály plné rumu, vodky, slivovice etc. s obsahem alkoholu 19.99% a názvy jako Český řeďák, Česká nouzovka, Podlimitní švestkovka apod.
Vše by zústalo při starém, jen by se toho muselo vypít (dát do těsta apod. 2 x tolik).
Etikety žádné velké umění, jen hrubý obyčejný papír a tiskový font jako noviny ze 6.května 1945, co psaly, že to Německo ještě vyhraje....
Časem by to byly zajímavé sběratelské kousky ....
Moje poznámka: To by platilo do půlky dvacátého století, dnes jsou už i podnikatelé (až na výjimky potvrzující pravidlo) eurounijně zdegenerovaní…

Opsáno z facebooku:
Podle učitelky je otrava methanolem selháním trhu. Není to ale spíše selháním státních zásahů do ekonomiky?
Ekonomika:
Na Severní Moravě prudce klesá spotřeba tvrdého alkoholu. Podle vyjádření prodejců jsou spotřebitelé pitím alkoholu již otráveni a nebaví je pít od nevidím do nevidím.

Z domova:
Peníze vybrané v charitativní sbírce na pomoc lidem zasaženým otravou, byly zřejmě zpronevěřeny. Dle výpovědi samotných postižených z nich neviděli ani korunu.
Když tu bude řádit seriový vrah, tak půjdou všichni chlapi na kastraci?

 Reklamu Vodafonu „Rozběhli jsme férové tarify a účtujeme po vteřinách“ lze také číst „Celá léta jsme vás minutu co minutu neférově okrádali“…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miroslav Macek

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Co chtějí muslimové

12:17 Petr Hampl: Co chtějí muslimové

Denní glosy Petra Hampla.