Oldřich Rambousek: Putine, spolek Jidášů ti sestřelil letadlo! Tušíme, že to byl cílený akt

26.11.2015 9:45

Boj s Islámským státem dostává nyní po sestřelu Ruského SU 24 Tureckou armádou nový rozměr. V plné nahotě se začínají ukazovat záměry okolních zemí a bohužel i NATO. Vlády západních zemí a USA ve skutečnosti IS zničit nechtějí!!

Oldřich Rambousek: Putine, spolek Jidášů ti sestřelil letadlo! Tušíme, že to byl cílený akt
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin, prezident Ruské federace

Je nepochybné, že Turecko má plné právo na obranu svého vzdušného prostoru a nechci o tomto faktu nikterak spekulovat. Turecká strana tvrdí, že letadlo Ruské federace narušilo vzdušný prostor Turecké strany, což Ruská strana odmítá. Tento fakt však lze přesně doložit z letového záznamu řídícího střediska letů a dále ze satelitu. Na toto si však budeme muset ještě počkat. Z vojenského hlediska a z pohledu pilota není až tak jednoduché zachovat na metr hranice vzdušného prostoru – to je nutno si uvědomit? Co je ale otázkou zásadní? Je ISIL skutečně společným nepřítelem? Opravdu všichni stojí o jeho porážku? Domnívám se, že tomu tak není.

Jen tak náhodou je sundána z nebe Ruská stíhačka den poté, co letadla Ruské federace zničila minimálně 100 přepravních kamionů na ropu? Zde bych si dovolil hledat jeden z kořenů onoho úmyslného sestřelu. Jak víme, tak ISIL ropu těží a samozřejmě prodává, z čehož mu plynou nemalé zisky, které slouží k financování války. V každém případě ropa ISILU není prodávána za tržní cenu, ale za cenu spekulativní a podhodnocenou. Jinak by totiž byla neprodejná. I přesto jde o miliardové obchody. Tyto jsou výnosné pro obě strany, ale především pro odběratele. Nyní si vezměte do rukou mapu a snadno zjistíte, kam ropa od IS může směřovat a směřuje.

Nechci sahat Turecku do svědomí, ale domnívám se, že má poněkud máslo na hlavě!! Dále víme, že Turecko je v boji proti IS natolik inteligentní a ušlechtilé, že bombarduje pozice Kurdů, kteří patří k nevětším bojovníkům proti IS při pozemních operacích. Tímto si Turecko zrovna moc dobrý obrázek ve světě nedělá, nemyslíte? Turecká ušlechtilost sahá dokonce tak daleko, že klidně do Kurdů žijících v Turecku střílí.  Tedy – dá se říci, že chování Turecka ke svým lidem není o nic lepší než chování tolik propíraného Bašára Assada.

Ovšem pozor – Turecko je členem NATO a chce se vecpat do EU!! Tím, že je Turecko v NATO se cítí silné, ale bez USA se ani neuprdne. Proto mě spíše dráždí myšlenky, zdali nešlo při inkriminovaném sestřelu o domluvenou a cílenou akci s USA, protože Rusové jim jsou trnem v oku a zmařili velký ropný kšeft. Dle propočtů se Ruský letoun mohl pohybovat nad Tureckým územím v časovém horizontu od 12 do 16 sekund, což je čas vskutku zanedbatelný. Nevěřím proto tomu, že jej Turecká strana za tento krátký čas stihla 10* varovat a ještě si vyžádat souhlas k sestřelení jak tvrdí! Spíše to nahrává teorii o předem připravené a plánované akci, kdy Ruské letadlo padne do léčky. Ale ať je to jak chce – všechno okolo jsou jen plané řeči. Co je podstatné je fakt, že Turecko se dopustilo hanebného zločinu. Turecko by mělo jasně deklarovat, na čí straně vlastně stojí, protože takto to vypadá, že s IS skrytě spolupracuje. Samozřejmě je ostudný i postoj USA a Baracka Obamy, který se Turecka zastává a tvrdí, že incident musí být řešen diplomatickou cestou. Těm dvěma pilotům také nikdo žádnou diplomatickou šanci nedal.

Proč by mělo mít Turecko nějaká privilegia? Jedině snad s ohledem na členství ve zločinecké organizaci NATO. Vzít do EU zemi se stylem politiky jakou má Turecko by se už snad rovnalo sebevraždě.

Prezident Hollande má též plná ústa řečí, ale skutek – utek. Aby zavřel ústa svému národu, tak v rámci koalice nařídil letecký útok na pozice IS ve městě Rakka. IS čistě náhodou několik hodin před náletem vyklidil své pozice a teda nálet IS nezpůsobil žádné škody. Není to zvláštní? Není těch náhod nějak moc najednou? Nu vlk se nažral a koza zůstala celá. Přijde mi to jako výsměch památce obětí Pařížského masakru provedeného islámskými radikály.

Co na to říkají v Čechách lidé a politici? U lidí tolik nevím, ale politici se už bojí sami o sebe a pravdy. O způsobu informování lidí skrze ČT škoda mluvit. To už je trapné až ubohé a navíc si za ty bláboly musíme ze zákona platit!!! Jo abych nezapomněl – zažalovali Konvičku za jeho postoje proti Islámu na Facebooku. Nu což, dalo se to čekat. Vždyť Pelikán vyhrožuje už dlouho. On dobře ví, že svoboda slova není. Přesto přezevšechno Islám do Evropy nepatří a to především pro svou xenofobní podstatu. Islamismus už je ideologie a ta smrdí. Pokud se jakékoliv náboženství stane ideologií -  je to malér. Kdo tvrdí opak nechť to jde vysvětlovat pozůstalým Pařížského masakru.

Osobně si myslím, že Putin bojuje za Rusko a potažmo i Evropu proti radikálnímu islámu a USA. Držím všechny palce Vladimíre Vladimiroviči.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Proč se k tomu snižují?

15:57 Jiří Paroubek: Proč se k tomu snižují?

Když jsem si o víkendu přečetl některé články v denním tisku, věnované osvobození republiky před 79 …