Oldřich Rambousek: Zázrak, o kterém se nemluví a média mlčí. Jak se Schwarzenberg dostal k majetkům v naší zemi?

17.02.2017 14:05

Schwarzenbergovy restituce jsou nějaký zázrak a zákony jako kdyby nebyly. Komunisté však Schwarzenbergovi nevzali ani šroubek, natož jeho majetky a panství. Předkládám Vám jako důkaz text zákona-tzv. Lex Schwarzenberg, který vešel v platnost v srpnu 1947-tedy rok před tím, než v Československu převzala moc ve státě dělnická třída vedená komunistickou stranou.

Oldřich Rambousek: Zázrak, o kterém se nemluví a média mlčí. Jak se Schwarzenberg dostal k majetkům v naší zemi?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Předložený zákon nebyl vytvořen jen Československou vládou, ale je v přímé návaznosti na dohodnuté a schválené závěry Postupimské konference, kde se dohodly vítězné mocnosti z druhé světové války také na vypořádání se se zrádci a kolaboranty z období okupace. Znamená to tedy, že zákon schválený Československou vládou musel být v souladu se závěry Postupimské konference, která byla plně v režii USA, Velké Británie a Sovětského svazu. Žádní komunisté Schwarzenbergům nic nevzali, ale svět se s nimi vypořádal na základě jejich postojů a činů za války.

Velkou neznámou v dnešní době je to, jak vlastně Schwarzenberg restituoval a na základě čeho, neb níže předložený zákon platí. Domnívám se, že s majetky rodiny bývalého prezidenta Havla to bylo nachlup stejné-jen na jeho rodinu byl použit zákon všeobecného znění-tedy ne přímo zákon Lex-Schwarzenberg. To ovšem nic nemění na tom, že tyto restituce se jeví jako nelegální a jako porušení zákona. Silně pochybuji o tom, že by si maličké Československo samo o sobě trouflo znárodnit tak rozsáhlé majetky jako měli Schwarzenbergové bez toho, že by nebyla dostatečně prokázána jejich kolaborace s nacisty a poškozování zájmů Československa. Vždyť to vše bylo pod dohledem vítězných mocností. Nicméně to hlavní, oč mi jde, je doložení faktu, že komunisté sami o sobě Schwarzenbergům nic neznárodnili a ostatním zrádcům republiky a národa také ne. Stejná situace je i okolo církve, které komunisté nikdy nic nevzali, protože ani nemohli. Když si prostudujete první a druhou pozemkovou reformu, kdy ta druhá proběhla okolo roku 1920, tak zjistíte, že církev nevlastnila prakticky nic. Měla pouze uživatelské právo, ale nikoliv vlastnické. Podle časové osy ani jim komunisté nic nemohli vzít.

Nechám na Vás milí čtenáři, aby jste sami zhodnotili, kdo je v naší zemi zloděj, kdo porušuje a překrucuje zákony a obohacuje se protiprávně na úkor společnosti, ale v případech zde uvedených do toho komunisty netahejte. Tyto stamiliardové podvody za komunisty nejdou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.