ERV Evropská pojišťovna: Mezi Vánocemi a Silvestrem plánuje na hory vyrazit 15 procent lyžařů

28.12.2022 7:34 | Tisková zpráva

V letošní zimní sezoně chce podle průzkumu ERV Evropské pojišťovny vyrazit na hory 28 procent Čechů, meziročně jde o pětiprocentní nárůst.

ERV Evropská pojišťovna: Mezi Vánocemi a Silvestrem plánuje na hory vyrazit 15 procent lyžařů
Foto: ERV
Popisek: ERV Evropská pojišťovna

Většina lidí se chystá do tuzemských lyžařských středisek. Z lidí, kteří plánují dovolenou na horách, jich 15 procent odjede mezi Vánocemi a Novým rokem. Průzkum uskutečnila v prvním prosincovém týdnu agentura NMS Market Research. Zapojilo se do něj přes tisíc respondentů.

Domácí zimní střediska plánuje letos využít 70 procent Čechů, kteří se chystají na hory. Z lidí, kteří chtějí odjet do zahraničí, jich nejvíce plánuje cestu do Itálie, následují Rakousko a Slovensko. Cestu plánují nejčastěji vlastním automobilem.

Lyžování je nejrizikovějším zimním sportem

Ačkoli se lyžuje jen pár měsíců v roce, z pohledu počtu škod i jejich závažnosti se jedná o nejrizikovější sport. U mužů je hned po fotbalu druhým nejrizikovějším. U žen jde o nejnebezpečnější sport vůbec. Podle statistik je z lyžování třetina úrazů vážná. U snowboardingu je to dokonce polovina všech případů.

Na hory s pojištěním odpovědnosti za škodu

Zvláště v zahraničí je nutné počítat s tím, že je většina zdravotních zařízení soukromá a nelze v nich uplatnit Evropský průkaz zdravotního pojištění, tzv. EHIC kartu. „Velmi důležité je, aby pojištění krylo škody, které člověk způsobí na svahu někomu jinému. Například v Itálii tato povinnost daná zákonem,“ říká Vlastimil Divoký, manažer marketingu a komunikace ERV Evropské pojišťovny.

Pojištění odpovědnosti je proto ve všech variantách nového pojištění SingleTrip. Všechny varianty pak obsahují pojištění léčebných výloh s vyššími limity, bezlimitní asistenční služby či pojištění osobních věcí. Nově lze připojistit i cesty autem. To zahrnuje opravu vozidla v zahraničí, odtah zpět do ČR či náhradní ubytování po dobu opravy. Kryje i spoluúčast v případě nehody ve vypůjčeném voze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

19:02 Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.