Senátor Valenta: Hejtman Jiří Čunek mne nepřestává udivovat

28.08.2018 12:51

Hejtman Jiří Čunek mne nepřestává udivovat. S velkou oblibou se chlubí, co všechno dělá pro ozdravení krajského zdravotnictví. Ale jak se zdá, zůstává jen u bombastických novinových výkřiků.

Senátor Valenta: Hejtman Jiří Čunek mne nepřestává udivovat
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

Ani více než po roce totiž nebyl schopný krajským zastupitelům, odborné i široké veřejnosti představit ucelenou koncepci, která by jasně popsala, co ve skutečnosti plánuje pan hejtman a jeho lidé s krajskými nemocnicemi.

Nejdříve začal nepromyšleně slučovat některá oddělení a prapodivným způsobem se zbavovat některých primářů. Když jsme tomu chtěli v krajském zastupitelstvu zabránit a přinutili jsme jej předložit ucelenou koncepci, aby bylo zřejmé, co má hejtmanství vlastně za lubem, dodnes jsme se nedočkali žádného pořádného materiálu.

Mezitím ale hejtman přišel s několika senzačními nápady. Nejdříve to byly zázračně zlepšené hospodářské výsledky nemocnic, pak přišla na řadu dříve nijak neavizovaná fúze nemocnic a teď hejtman chce oslnit rovnou novou krajskou nemocnicí za šest miliard korun Takovým výstřelům do tmy prostě nevěřím a věřit nebudu.

Podle mne tím hejtman pouze odvádí pozornost od skutečných problémů, za které alespoň já považuji čím dál větší nedostatek lékařů a zdravotních sester. Bez nich se totiž celý systém zadrhne nebo doslova zhroutí. Pokud nebude v kraji dostatek lékařů a sester, budou nové nemocnice doslova k ničemu a o dostupné zdravotní péči si budeme moci nechat jenom zdát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!