Zlínský (SPD): Desinformace včera, dnes a zítra

01.06.2022 12:27 | Komentář

Takzvaný desinformační narativ se stává v současné době hlavním vládním a eurounijním prostředkem boje proti svobodě slova.

Zlínský (SPD): Desinformace včera, dnes a zítra
Foto: archiv V. Zlínský
Popisek: MUDr. Vladimír Zlínský

Dle našich tajných služeb tyto desinformace velmi sofistikovaně šíří ruské tajné služby, aby poškodily důvěru našich občanů v demokratické západní struktury a v naši vládu formou takzvané hybridní války.

Základem boje proti nim bylo nezákonné vypnutí kompletních takzvaných desinformačních webů bez předložení jakýchkoli důkazů a hrozba trestů pro jejich šiřitele.

Podporovatelé a realizátoři těchto opatření bohužel neberou v úvahu hlavní příčinu tohoto stavu, kdy informace poskytované médii hlavního proudu jsou pro svou jednostrannost neakceptovatelné určitou částí naší veřejnosti a tato nedůvěra a frustrace se projevuje lidovou tvorbou na sociálních sítích a vysokou čteností alternativních webů s jinými názory.

Je tato tvorba, ať už česká, ruská či lidová, vládnoucím strukturám skutečně tak nebezpečná, že ji musí zakazovat a nejsou schopni s ní bojovat svými skvělými přesvědčivými protiargumenty a přesným pojmenováním ruských desinformací a nechat na našich svobodných občanech, jaký si udělají názor?

Dále se ptám, lze vyloučit, že některé desinformace nešíří právě ti, kteří chtějí omezit či zrušit svobodu slova svým názorovým oponentům anebo ti, kteří mají zájem vytvářet informační smog, což vede k relativizaci všech informací dostupných na alternativních mediích a sociálních sítích?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zatčenému ukrajinskému ministru zemědělství, který …