„Všechny tahám ze sra*ek a nic z toho nemám," postěžoval si policejní exprezident. Pak dostával gáži 30 tisíc EUR od mafiánských struktur

23.12.2020 10:11

Vazebně stíhaný policejní exprezident Milan Lučanský, jehož kauza na Slovensku plní stránky novin, měl brát od mafiánských struktur 30 tisíc euro měsíčně. Tedy víc jak třičtvrtě milionu korun. Za co? Měl pomáhat organizovanému zločinu od problémů, stejně jako předávat citlivé informace z vyšetřování. Na detaily upozornil list Pravda.sk.

„Všechny tahám ze sra*ek a nic z toho nemám," postěžoval si policejní exprezident. Pak dostával gáži 30 tisíc EUR od mafiánských struktur
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Bývalý slovenský policejní prezident Milan Lučanský

Anketa

Kdo by se Vám po diskutovaném odchodu Petra Dvořáka z ČT líbil v jejím čele?

hlasovalo: 13885 lidí
Usnesení slovenského soudu přibližuje způsob, jakým se měl do korupčních vztahů dostat právě Lučanský. Jemu se mimochodem přisuzuje úspěch při odsouzení mnohonásobného vraha Mikuláše Černáka, s nímž ParlamentníListy.cz přinesly několik rozhovorů.

Když byl 1. června 2018 Lučanský jmenován do funkce prezidenta Policejního sboru, měl si ve své prezidentské kanceláři postěžovat spolupracujícímu obviněnému Norbertovi Paksimu na „podnikání" dnes už taky obviněného bývalého příslušníka SIS (obdoba české BIS) Františka Böhma.

„Uvedl, že všichni v jeho okolí dělají kšefty a od jeho osoby pak chtějí, aby tahal každého ze sraček a on z toho nic nemá," uvádí usnesení.

Bývalý příslušník tajných služeb prý po této předané stížnosti rozhodl, že by si měl Lučanský odnášet pravidelnou apanáž. Od srpna 2018 do konce roku 2019 měl Paksi pravidelně dostávat 45 tisíc eur, ze kterých si sám 14 tisíc nechal, tisíc euro odevzdal svému nadřízenému a 30 tisíc eur mělo zůstat Lučanskému jako odměna za poskytování informací z policejního prostředí. Dohromady měl Lučanský dostat nejmíň 510 tisíc eur, tedy přes 13 milionů korun.

Slovenské orgány rovněž zadržely spolumajitele firmy Penta Jaroslava Haščáka. Ten měl pro změnu platit za získání nahrávek kauzy Gorily, kterou tajné služby shromažďovaly jako důkaz korupce a ovlivňování řady obchodů. Vánoce má Haščák strávit za mřížemi, stejně jako Lučanský.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …