Bolševici prý cítí krev. Začínají odhazovat masky

11.11.2012 19:59

Komunistická členská základna se po volbách výrazně rozšířila. Latentní bolševici totiž prý cítí krev. A tak využívají situace.

Bolševici prý cítí krev. Začínají odhazovat masky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ve volebním štábu KSČM bylo veselo

Komunistů přibývá. Od půlky října, kdy slavili boom v krajských volbách, slaví jeden úspěch za druhým. A to zejména na poli obohacování své členské základny.

Třeba v Jihomoravském kraji získali komunisté od půlky října do začátku listopadu 39 členů. Takový počet příznivců KSČM tato strana jinak průměrně získala za celý rok, informuje server Týden.cz.

Poslanec Aleš Rádl z ODS mentalitu Čechů, kteří do KSČM po volbách vstupují, šmahem odsuzuje. Čeští občané se prý rádi hrnou tam, kde to zrovna vypadá na nějaký aktuální výtah k moci.

Pravice platí za úspěch

„Asi by stálo za to připomenout, že v době, kdy to bylo ekonomicky atraktivní, bylo v KSČ organizováno skoro dva miliony  našich spoluobčanů. Jak znám komunisty, tak za chvíli určitě zavedou dotazník, ve kterém budou členové povinně psát, ve kterém roce vstoupili do strany. Úspěch pravicového konceptu v Čechách byl, je a vždycky bude roven malému zázraku, za nějž bylo vždy nutno platit až téměř nenávistně zuřivostí všech latentních bolševiků kolem nás," uvedl pro redakci.

Bolševici a krev

Právě na pravicovou vládu přitom dle poslance dopadají v současné době celoevropské hospodářské problémy. A toho využívají právě komunisté. „Teď tito latentní bolševici cítí krev a začínají odkládat své masky," uzavřel posmutněle  s tím, že je to špatná zpráva pro všechny. I pro KSČM.

Češi cítí šanci

Podle exministra spravedlnosti a poslance Jiřího Pospíšila (ODS) jde o ryze prospěchářské jednání jednotlivých nováčků. „Není nic překvapivého na tom, že lidé vstupují do strany, která posiluje," upozornil ParlamentníListy.cz. „Jsou to lidé, kteří očekávají ze členství výhody, kariéristi," popsal domnělý profil novopečených komunistů.

Pospíšil má obavy

Ač není přílivem komunistických nováčků zaskočen, rozhodně jej přibývání příznivců krajní levice netěší. „Mám z toho obavy, bojím se i společné vlády KSČM a ČSSD," dodal pro redakci. Za vstupem do KSČM právě po volbách vidí ale jen touhu po prospěchu. „Komunistické ideje jsou tu desítky let, pokud by lidé do strany vstupovali výhradně kvůli nim, učinili by tak už dávno, a ne po volbách," dodal exministr pro redakci.

Podle poslance TOP 09 Jaroslava Ečka je houfný vstup Čechů do KSČM alarmující. „Větší hrůza nás snad nemůže potkat. Lidi brzy zapomněli na komunistickou hrůzu," řekl redakci Eček s povzdychem, že pokud nezvítězí zdravý rozum, máme se na co těšit.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …