Byl, nebyl, byl, nebyl, nebyl, nebyl. Sněmovní docházka bitkaře Volného prý má důvod. Tvrdý byznys na Ostravsku

25.01.2021 15:49

Nezařazený poslanec Lubomír Volný, jenž při sněmovním jednání ve čtvrtek napadl předsedajícího Tomáše Hanzela (ČSSD), protože mu vypnul mikrofon, když údajně nemluvil k věci, přijal pozvání do internetové TV Raptor Žarka Jovanoviče. „Považuji se za oběť fyzického útoku,“ vyjádřil se k probíhajícímu policejnímu vyšetřování pro podezření z výtržnictví. Některé politické strany v dolní komoře Parlamentu podle něj projevují totalitní tendence.

Byl, nebyl, byl, nebyl, nebyl, nebyl. Sněmovní docházka bitkaře Volného prý má důvod. Tvrdý byznys na Ostravsku
Foto: Repro ČT 24
Popisek: Potyčka poslance Volného ve sněmovně

Anketa

Přímo na covid v Česku zemřela zhruba 1/3 lidí, kteří jsou uváděni jako oběti, uvedl ministr Blatný. Měl to říkat?

93%
7%
hlasovalo: 7384 lidí
Jelikož je poslanec Volný méně známým členem dolní komory Parlamentu, podívaly se ParlamentníListy.cz na jeho dosavadní angažmá blíže. Nejprve řekněme, že ve sněmovních lavicích se Volný objevil výhradně díky SPD, které v roce 2019 sám opustil. Škodný rozhodně není.

Kromě platu poslance je členem vyšetřovací komise k OKD, dále je v podvýboru pro sport, pro svobodu slova a média, pro lékovou politiku, racionální využití farmakoterapie a přístrojové techniky, pro preventivní programy, přednemocniční zdravotní péči a práva pacientů, pro migraci a azylovou politiku a konečně je také v podvýboru pro regionální školství. Dále sedí v jedenácti meziparlamentních skupinách. Například ve skupině ČR – Japonsko, ČR – Mongolsko nebo ČR a Austrálie, Nový Zéland.

Redakce se zprvu soustředila na jeho docházku. Vzhledem k abnormálnímu množství postů se dalo čekat, že bude Volný na sněmovní židli prakticky stále. Omyl. Účast na hlasování se zastavila na hranici 62 procent. Celkem 311krát byl nepřihlášen, 2 650krát omluven a 1 212krát se zdržel hlasování. Pro srovnání dodejme, že účast na hlasování je u bývalých kolegů Volného z klubu SPD viditelně vyšší. Tomio Okamura má účast necelých 85 procent, poslanec Radovan Vích 70,4 procenta a 70,8 procenta potom předseda klubu poslanců SPD Radim Fiala.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

„Pan Volný, co se proslýchá, dělá byznys s chudobou,“ uvedl náš zdroj. 

Od prosince 2016 do listopadu 2017 byl Volný členem dozorčí rady akciové společnosti Sanatorium Jablunkov. V letech 2012 a 2013 zakoupil několik domů ve vyloučené lokalitě Zadní Přívoz v ostravské čtvrti Přívoz. Byty v těchto zchátralých domech podle Wikipedie pronajímal převážně sociálně slabým romským rodinám za vyšší než běžný nájem. Takovéto jednání bývá označováno právě jako obchod s chudobou.

Přehled všech funkcí poslance Volného v rámci PSP

„Díky nízkým nájmům pokračovalo přirozené sestěhovávání Romů do této oblasti. Po rozchodu s přítelkyní se odstěhoval a začal pronajímat celý dům. Kvůli rozporu ohledně nájemních smluv byl nucen narychlo zajistit některým nájemníkům další byty, což ho vedlo ke koupi dalšího domu na stejné ulici,“ uvádí otevřená encyklopedie k Volného byznysovým aktivitám.

Ve Sněmovně patří Volný k méně viditelným tvářím. Po jeho odchodu z řad SPD v březnu 2019 předseda SPD Okamura uvedl, že „exposlanec SPD opět veřejně zalhal, když zdůvodnil svůj odchod z SPD tím, že prý SPD přijalo do svých řad „usvědčeného rasistu a neonacistu Milana Kuchára“. Tuto lež převzala schválně všechna média, aby nás poškodila s tím, že jsou prý v SPD nějací rasisti a neofašisti. Toho pána sice neznám, ale nechal jsem vše prověřit – a žádný Milan Kuchár není ani členem SPD a ani členem – čekatelem. Žádní neofašisté ani rasisté mezi členy SPD nejsou a nebudou, jelikož tací lidé by byli ihned vyloučeni. A lživé výroky Lubomíra Volného jsme již předali advokátům, aby podnikli právní kroky. Lubomír Volný má jediný cíl – co nejvíce poškodit vlastenecké hnutí.“

Po odchodu poslanců Volného, Bojka a Nevludové z vedení moravskoslezského regionálního klubu SPD prý hnutí zaznamenalo desítky nových žádostí o řádné členství, které bylo Volným a jeho kolegy odmítáno, jelikož si údajně zprivatizovali a zabetonovali SPD v kraji na severu Moravy.

V souvislosti s pandemií covidu-19 na sebe Volný upozornil zejména tím, když v Poslanecké sněmovně navzdory platným nařízením opakovaně odmítl nosit roušku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …