Drábek opakuje: Ano, byl jsem ve firmě iDTAX. No a?

18.02.2012 19:56

Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek opakovaně vysvětluje, že jeho propojení se společností iDTAX je v pořádku a není střetem zájmů.

Drábek opakuje: Ano, byl jsem ve firmě iDTAX. No a?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek

MInistr Drábek je pod palbou kritiků, koaličních i opozičních, za reformu sociálních dávek, ale i za propojení s firmou iDTAX, která by mohla v budoucnu participovat na projektu sociálních karet a elektronické účtence.

"Především nijak neskrývám, že jsem působil ve společnosti iDTAX. Ta byla založena za jediným účelem – jako provozní společnost Mezinárodní obchodní komory, kde jsem zastával pozici předsedy. iDTAX měla za úkol testovat fungování elektronických účtenek, jednalo se tedy o jakýsi experimentální projekt Komory, proto jsem v ní figuroval na vedoucí pozici. Touto skutečností se nijak netajím, informace o mém působení jsou veřejně dostupné," zdůraznil Drábek na blogu Aktuálně.cz.



Podle něj se ještě před nástupem do ministerského úřadu s firmou, jež spoluzakládal, vyrovnal a byl vyplacen.

"Před nástupem na Ministerstvo práce a sociálních věcí jsem svůj podíl prodal, aby nedošlo ke střetu zájmů. Za svůj podíl jsem dostal stejnou sumu, kterou jsem do projektu vložil. Přečetl jsem si spekulace, že kupec iDTAX může jako jediný kontrolovat, zda nebude docházet ke zneužívání sociálních dávek prostřednictvím sociální karty, toto však mohu jednoznačně odmítnout. iDTAX totiž nevlastní žádný patent, či užitný vzor a nemá žádnou platnou smlouvu k projektu. Provozovatelem řešení pro elektronické účetnictví, případně použité pro účely kontroly dávek bude výhradně státní organizace, resp. organizace vlastněná státem. Firma iDTAX se na něm nebude nijak podílet," vyloučil tak různé spekulace, že by se firma mohla na státním projektu přiživit.


 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …