FOTO Přešťastný Miloš Zeman zavítal do arménské likérky. Chutnalo mu a potkal tam... Podívejte se

09.06.2016 11:31

FOTO Prezident Miloš Zeman ukončil státní návštěvu Arménie a zamíří do makedonského Ohridu. Posledním bodem jeho programu s účastí novinářů byla prohlídka likérky Ararat, kde hlavu státu čekala ochutnávka koňaku.

FOTO Přešťastný Miloš Zeman zavítal do arménské likérky. Chutnalo mu a potkal tam... Podívejte se
Foto: Jiří Ovčáček
Popisek: Arménská likérka Ararat

„Budu vaším neplaceným agentem,“ sdělil rozzářený prezident řediteli likérky během přivítání a výkladu o zdejší produkci.

Během prohlídky skladu plného desítek a desítek sudů se zdejší brandy shlížel v jednu chvíli na Miloše Zemana jeho někdejší volební soupeř Karel Schwarzenberg. Tedy alespoň z fotografie, na které byl exministr zahraničí a čestný šéf TOP 09 zvěčněn.

Prezidentu Zemanovi se v likérce očividně náramně líbilo. Při zápisu do pamětní knihy popřál podniku v ruštině vše dobré.

Náladu českému prezidentovi v likérce zvedli ještě víc v okamžiku, kdy Miloš Zeman dostal celý sud zdejšího lahodného nápoje. Dřevěný sud o objemu 400 litrů zůstane, opatřen pamětní cedulkou se jménem prezidenta a datem návštěvy, uložen vedle stejných darů pro světové státníky.

Svůj sud zde má například ruský prezident Vladimir Putin, jeho předchůdce Boris Jelcin, polský exprezident Lech Walesa a další. „Bude potřeba se sem vrátit,“ pronesl Zeman zahleděn na objemný sud.

Krom čtyřsetlitrového sudu dostal Zeman ještě jednu láhev a samozřejmě speciální. Šlo o archivní koňak z roku 1944, což prezident ihned komentoval s překvapením, že v likérce znají rok jeho narození. Po návratu z cesty si bude moci v klidu vychutnat nápoj vyrobený v roce, kdy se v Kolíně narodil.

Kromě prohlídky skladů s množstvím obřích dřevěných sudů absolvoval prezident v likérce i degustaci jejich produkce. Nakolik prezidentovi koňak různého stáří zachutnal, už ovšem nevíme, k této části programu totiž protokol novináře nepustil.

Odpoledne se už hlava státu s doprovodem a podnikatelskou delegací přesouvá do Makedonie. V městečku Ohrid u stejnojmenného známého jezera bude Zeman do pátku, kdy se již vrací do vlasti. Makedonci, sužovaní migrační krizí, si návštěvy z Česka zřejmě enormě váží, neboť na letišti bude Miloše Zemana vítat přímo makedonský prezident. To vůbec nebývá zvykem. Je běžné, že zahraniční návštěvu vítá ministr zahraničí.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …