Kalousek boduje v urážkách, pak kníže, shrnuje bulvár

08.04.2012 14:33

Jaké to je, když se politici urážejí a to ještě navzájem? Nedělejme si žádné iluze, podle bulvárního deníku Blesk jde totiž v případě "politických“ urážek a výpadů spíše o hru, kdo bude mít takových vět na kontě nejvíc. A boduje prý ministr financí Kalousek, známý to pohotový glosátor sněmovních půtek.

Kalousek boduje v urážkách, pak kníže, shrnuje bulvár
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Bulvární web Blesk.cz vytáhl na světlo některé výroky našich politiků. Možná náhodou, možná tak trochu cíleně ale k tomu uvedl, že v urážkách na politické scéně zatím vede strážce státní kasy Miroslav Kalousek z TOP 09. V závěsu za ním se drží údajně kníže Karel Schwarzenberg a bronzovou medaili Blesk.cz věnoval dokonce samotnému premiérovi Petru Nečasovi.

„Naši politici se navzájem neustále urážejí a vymýšlí nové přirovnání, které by mohly jejich kolegy naštvat. Z venku to působí jako hra, ve které soutěží o to, kdo bude mít takových výroků na svém kontě nejvíc,“ napsal pak v článku k tomu zmiňovaný bulvární deník, jenž ale tak trochu opisoval. Čerpal totiž z dalšího zdroje – webového deníku iDnes.cz.

Kalousek: Asi jste v životě neměla chlapa

„Choval jsem se jako chlap. Když vás tak vidím, tak jste asi nikdy v životě neměla chlapa,“ urážel třeba Kalousek kdysi Karolínu Peake, které se nelíbilo jeho nedávné fyzické napadení kritika.

Na véčkaře Víta Bártu pak Kalousek útočil takto: „Posun v jeho názorech mě vůbec nezajímá, protože jsem zaznamenal posuny tam, zpět, tam, zpět. Jsem přesvědčen, že ten člověk netuší, co si doopravdy myslí."

"I ODS už musí být rozpačitá z neustálých změn stanoviska premiéra, která nekorespondují s programem vlády," pronesl pak Kalousek v roce 2010 ve svém slovním monologu na premiéra Nečase.

"Začíná být poněkud únavné být neustále mediálně účelově kriminalizován místopředsedou koaliční strany. Styl koaliční spolupráce s VV je politicky nepřijatelný a lidsky odporný," řekl Kalousek před časem na vrub Věcí veřejných. V té době podal na Kalouska za toto slovní propojení místopředseda VV Tomáš Jarolím dokonce trestní oznámení.

"Jeden pozitivní efekt na předčasných volbách vidím, a to, že zmizí co nejdříve a navždy z české politické scény něco tak odporného a slizkého, jako je politický subjekt Věci veřejné," vytáhl na Kalouska pak Blesk jeho slova pronesená vůči VV tento týden.

Schwarzenberg: Bárta je pitomec, který šlápl do hovna

Ale ani samotný premiér – co se týče ostřejších výroků - nezůstává pozadu. „Pravidla musí platit pro všechny, ne jen pro někoho. Jak by dopadl každý občan České republiky, kdyby nepřišel do práce jen kvůli tomu, že se mu nelíbí spolupracující?" „Takto se vyjádřil Petr Nečas k VV, při jejich sabotování vládního jednání,“ napsal pak k tomu bulvární list.

„Funguje to tak všude, jen Bárta to napsal. Ten pitomec to napsal, zatímco ostatní si to myslí... Měl by uznat, že šlápl s odpuštěním do hovna,“ okomentoval předvolební plány Bárty pak pro změnu kníže a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

„Mám dojem, že jsem nepřistál v Ruzyni, nýbrž v Bohnicích. Ale zjistil jsem mezitím jeden rozdíl. V Bohnicích podle klíčů člověk může rozpoznat, kdo je tam pacient a kdo ošetřovatel," uzavírá pak Blesk výčet bonmotů Schwarzenberga. Tento má pocházet z loňského dubna.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…