Patologická nenávist, impotence! Drsné zúčtování za útoky na Zemana

06.06.2013 20:40

Někteří novináři mají nenávist k Miloši Zemanovi zakódovanou ve své DNA, komentoval pro ParlamentníListy.cz útoky vůči prezidentu republiky a jeho projevu při povodních šéf SPOZ Zdeněk Štengl. Senátor Doubrava míní, že na Zemana kydají někteří novináři špínu, protože vědí, že se nemůže bránit.

Patologická nenávist, impotence! Drsné zúčtování za útoky na Zemana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman vystoupil na 2. sjezdu Rady seniorů ČR

„To je prostě tragický omyl, že tento člověk se stal prezidentem republiky, je to něco naprosto zoufalého, je to ostuda celé země. Je totálně neschopný, populista, nevzdělaný, arogantní,“ zaútočil na hlavu státu politolog Jan Bureš.

V podobném stylu, byť o poznání stručněji, se do prezidenta Zemana navezl šéfredaktor týdeníku Respekt. „Český prezident je ubožák. To už nejde říct jinak,“ napsal Erik Tabery na svém účtu na Twitteru. Je známo, že časopis Respekt vlastní Zdeněk Bakala, přítel neúspěšného kandidáta na Hrad Karla Schwarzenberga.

Násobně horšími výrazy komentovali „povodňový“ projev Miloše Zemana lidé na facebookových stránkách, které podporují Schwarzenberga. Výrazy nejhrubšího zrna lidé prezidentův projev komentují třeba na stránce „Nevolili jsme Zemana a jsme na to hrdí“.

Blekota-mekota Schwarzenberg…

Poněkud paradoxní však je, že hned v záhlaví této facebookové stránky se píše „volil jsem čest a noblesu, volil jsem Karla Schwarzenberga. Podpis: slušný občan“. A tito „slušní občané“ v diskusi vůči prezidentovi používají těch nejvulgárnějších výrazů.

"Od takových lidí a novinářů nelze čekat vůbec nic. Ti budou toho 'Blekotu-mekotu' bránit za každou cenu, protože se pořád nemohou smířit s tím, že zůstal mimo a nevyhrál prezidentské volby,“ komentuje pro ParlamentníListy.cz senátor Severočechů.cz Jaroslav Doubrava. „Zvedá jim to hladinu adrenalinu a nechtějí si uvědomit skutečnost, že by měli dát pokoj a chovat se k prezidentovi, jak se sluší a patří,“ míní senátor.

„Je to neskutečná sprostota a arogance těch, kteří vědí, že na prezidenta kydat špínu mohou. Když se on bude bránit, stejně to ven nepustí a nechají nakydanou špínu bez toho, aby dali prostor druhé straně k vyjádření,“ účtuje s některými novináři Doubrava.

Prezident jako generál, základní úcta je nutná

Podle jeho slov je základní úcta k prezidentu republiky nutná. „Když jsem jednou jako voják základní služby docela liknavě pozdravil jednoho generála na ulici, on se otočil, zavolal si mě a řekl: Soudruhu svobodníku, pro vás není generálská hodnost dost vysoká na to, abyste ji pozdravil? Nejde o to, abyste zdravil mě, ale zdravíte hodnost… A toto je úplně totéž i u prezidenta,“ konstatoval senátor Doubrava.

„Ať se ti, co na Miloše Zemana útočí, smíří s tím, že Schwarzenberg prezidentem není a nikdy jím už nebude. Obávám se ale, že ta žluč, kterou v sobě mají, je nahromaděná na celých pět let dopředu. Vůči prezidentovi je to ale sprosté chování a nic jiného to být nemůže,“ podotkl.

Vedle toho Doubrava zkritizoval i nezodpovědné občany, kteří při povodních utrpěli vlastní vinou. „Nemůžu se ani ztotožnit s tím, že bych litoval životů těch blbečků, kteří vyjedou v lodičce nebo na surfu na rozvodněnou řeku při povodni a utopí se,“ dodal ParlamentnímListům.cz Jaroslav Doubrava.

Lační impotenti budou kritizovat vždycky

„V podstatě lační impotenti budou Miloše Zemana kritizovat, i když se jen špatně podívá, případně si špatnost pohledu sami dotvoří,“ reagoval místopředseda pražské krajské organizace SPOZ Vladimír Hönig.

Podle předsedy Strany práv občanů – zemanovci Zdeňka Štengla přestože většina médií informovala o povodních až překvapivě objektivně, začala také hledat, kdo za to vlastně může.

Nenávist k Zemanovi zakódovaná v DNA

„A když to ze známých důvodů nemohla být pražská radnice a nevyšlo to ani s Povodím Vltavy, tak se někteří pustili do pana prezidenta. Není to nic  překvapivého, vždyť i psi nejraději vyjí na Měsíc. Jistě si vzpomenete, že při stejné příležitosti útočili někteří i na prezidenta Havla,“ uvedl Štengl.

Ten je přesvědčen, že není žádným tajemstvím, že někteří novináři mají patologickou nenávist k Miloši Zemanovi zabudovanou přímo ve své DNA. „Není třeba je jmenovat, protože tento patogen odhalí každý čtenář již po přečtení prvních dvou vět. Ti novináři, u kterých je to genetická vada, budou zřejmě pokračovat. Ty normální ale časem pan prezident přesvědčí. Především proto, že je to dobrý prezident,“ dodal pro server ParlamentníListy.cz šéf zemanovců Zdeněk Štengl.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…