Šándor: Policie Janouška utéct nenechá

25.03.2012 19:31

Kdy uteče za kopečky? Na to se ptají čtenáři internetových diskusí napříč zpravodajskými servery. Kroutí přitom nevěřícně hlavou nad tím, jak nenuceně policie nakládala s vlivným pražským podnikatelem Romanem Janouškem poté, co srazil ženu a snažil se ujet z místa nehody.

Šándor: Policie Janouška utéct nenechá
Foto: repro TV Prima
Popisek: Roman Janoušek po svém zadržení za jízdu v opilosti

Přestože Andor Šándor považuje chování policie ve vztahu k Janouškovi za nestandardní, nemyslí si, že by strážci zákona chtěli svým současným mlčením a mlžením nechat kauzu vyšumět. "Policie nechce nic pokazit v trestním řízení. Jakékoliv podřeknutí by totiž mohli zneužít právníci,“ vysvětlil ParlamentnímListům.cz Šándor.

K jistotě, že Janoušek neuteče, mu stačí tvrzení policie, že s kontroverzním lobbistou komunikuje. „Policejní ředitelé by si nedovolili v tomto ohledu nijak fabulovat. Navíc, pokud má pan Janoušek jen trochu chytrého advokáta, tak ten mu rozhodně žádný pokus o útěk nedoporučí,“ podotýká Šándor.

Útěkem by si Janoušek podepsal ortel

Jakýmkoliv pokusem o útěk by si Janoušek podepsal ortel. Podle Šándora se lobbista spíš pokusí ovlivnit soudní proces pomocí peněz. „Peníze dovedou léčit zraněnou ženu, stejně jako změnit paměť některých svědků,“ naznačil Šándor.

Dopadu Janouškových peněz a vlivu se bojí i bývalý premiér Jiří Paroubek. Zejména se ale obává, aby nahrávky odposlechů neodpoutaly pozornost od skutečných problémů dneška. „Vždyť ve stejné době, kdy se bavíme o rozhovorech Janouška s Bémem, připravuje pražský primátor s ministrem zdravotnictví privatizaci čtyř fakultních nemocnic,“ zdůrazňuje Paroubek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Kučera

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …