Starosta: Probudil mě řev ovcí a koz. Kvůli Povodí Labe mi pět zvířat utonulo

07.06.2013 10:30

Totální krach Povodí Labe, kvůli kterému mi zemřelo pět zvířat. Tak mluví o povodních starosta Miletína na Hořicku Miroslav Nosek. Kritizuje zejména pozdní oznámení o vážné situaci. To však Povodí Labe popírá, vlna byla velmi rychlá, tvrdí.

Starosta: Probudil mě řev ovcí a koz. Kvůli Povodí Labe mi pět zvířat utonulo
Foto: Facebook.com
Popisek: Povodně 2013

„V neděli ve čtyři hodinu ráno mě probudil řev ovcí a koz, pět z nich už jsen zachránit nedokázal, utopila se. Považuji to za totální krach Povodí Labe, které má informovat při druhém stupni povodňové aktivity,“ řekl pro ParlamentníListy.cz starosta Miroslav Nosek s tím, že k telefonátu došlo až v neděli večer, kdy už jim do telefonu spílal.

Povodí Labe: Informovali jsme co nejrychleji

V ranních hodinách pak běhal po Miletíně a budil obyvatele. Tvrdí také, že Povodí Labe mělo vyslat varovný signál mnohem dříve, když se voda takzvaně dostává do „žlutých čísel“ značící druhý stupeň povodňové aktivity.

Povodí Labe pochybení popírá, záplavové vlně došlo nečekaně rychle. Podle vedoucího vodohospodářského dispečinku Jiřího Petra došlo k informování jakmile to bylo možné, varování vyslali ve 4.30 hodin na příslušnou Hlásnou a předpovědní povodňovou službu. „Veškeré zákonné podmínky jsme splnili. K druhému stupni povodňové aktivity došlo během půl hodiny před naší zprávou, bylo to velmi rychlé,“ vysvětlil Petr.

Nelíbí se mu ani, že média se věnují hlavně Praze, mnohé obce jsou na tom však mnohem hůře. „Jsou vesnice, které to vyšplouchlo celé a na pomoc jim nikdo nepřijde. Kdyby nebylo dobrovolných hasičů, byli by úplně v Prčicích, přitom stát je prakticky nepodporuje,“dodal starosta Nosek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zuzana Koulová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …