To nezůstane jen tak! Máme zcela nové informace v kauze imigranta, který ohrabával naši zdravotní sestřičku a je na svobodě

15.12.2016 8:47

Situace se vyostřuje a hraje se velmi tvrdě. O co? O osud 19letého Afghánce, který se před sedmi týdny pokusil v nemocnici Na Bulovce znásilnit zdravotní sestru. Do jeho osudu, který opět rozdělil českou společnost na dva nesmiřitelné tábory, se totiž vložila hned dvě česká právnická esa. Současná situace tak připomíná zákopovou válku těsně před závěrečnou ofenzivou.

To nezůstane jen tak! Máme zcela nové informace v kauze imigranta, který ohrabával naši zdravotní sestřičku a je na svobodě
Foto: Archiv TZ
Popisek: Imigranti, ilustrační foto

Zatímco afghánského násilníka zastupuje špičková právnička Karolína Babáková, zdravotní sestru a – jak nově zjistily ParlamentníListy.cz – také nemocnici Bulovka zastupuje neméně zkušený a úspěšný advokát Václav Vít, člen prezidia Unie obhájců.

„Ano, zastupuji nejen poškozenou napadenou zdravotní sestru, ale ve smyslu trestního zákoníku také nemocnici Na Bulovce, jejího zaměstnavatele. Nemocnice plně stojí za svou zaměstnankyní a nemá důvod zpochybňovat její výpověď. Více vám ale nemohu říci, protože by to obhajoba hned použila ve svůj prospěch,“ řekl Vít ParlamentnímListům.cz během své služební cesty na Slovensku . Z jeho opatrných slov je tedy dobře vidět, že kauza se hned od začátku z obyčejného kriminálního činu změnila v třaskavou směs. Afghánský násilník podle sdělení mluvčího Bulovky Martina Šálka pro ParlamentníListy.cz přitom v nemocnici spal zadarmo coby doprovod svého nezletilého příbuzného, který zde byl přijat k rovněž bezplatné hospitalizaci.

Půjde o slovíčka, ne o podstatu

Podle dostupných informací se totiž zdravotnice dosud nevzpamatovala ze zákeřného ataku a trpí silnými psychickými poruchami. Délka trvání její léčby a odeznění následků by přitom pro nezávislý soud měla být jedním z vodítek při určení míry společenské nebezpečnosti Afgháncova útoku a tudíž i společenské nebezpečnosti. Obhajoba se bude za každou cenu snažit přesvědčit soud, že nešlo o pokus o znásilnění, ale jen o jazykové nedorozumění a mladého Afghánce navrhne buďto osvobodit nebo hrát o co nejmenší, pokud možno jen podmíněný trest. Tím by se totiž snížilo riziko vyhoštění, které české soudy u tak závažných zločinů a v případě cizinců dávají prakticky automaticky.

Anketa

Koho máte v ČSSD nejraději?

3%
22%
4%
2%
3%
62%
hlasovalo: 9615 lidí

Problém je v tom, že násilník je synem afghánského tlumočníka české armády, který dostal i se svou rodinou – za premiérem a ministrem obrany přes opakované žádosti médií i opozice za dosud stále nezjištěných okolností – v České republice jakýsi azyl. Doma mu totiž za jeho pomoc spojeneckým vojákům údajně vyhrožovali coby zrádci jeho krajané smrtí. Právě ani ne tak nebezpečí vězení jako vyhoštění zpět do Afghánistánu nyní je ve hře. To ještě více povede imigraci nakloněnou vládní garnituru i četné neziskové organizace a aktivistické jedince k tlaku na nezávislé rozhodování soudu, aby z kauzy slovy inspektora Trachty z filmu Rozpuštěný a vypuštěný udělal „tutl“. „Podezřelému bylo sděleno obvinění ze spáchání trestného činu znásilnění podle prvního odstavce, kde tomu, kdo jiného násilím nebo pohrůžkou násilí nebo pohrůžkou jiné těžké újmy donutí k pohlavnímu styku nebo kdo k takovému činu zneužije jeho bezbrannosti, hrozí až pět let vězení,“ uvedla pro ParlamentníListy.cz mluvčí pražské policie Iveta Martínková.

„Během 10 let byli v Čechách za znásilnění odsouzeni jen k podmínce dva – slovy dva – pachatelé a to jen díky mimořádnému opravnému prostředku. Naopak tisíce stejných násilnických prasat šly sedět tam, kam patří. Za katr. Z toho, jak soud toho afghánského multikulti obohacovače abnormálně rychle pustil z vazby, je ale jasné, jak to celé v tomto případě dopadne. Však jsme v Čechách, ne?‘ sdělil redakci kriminalista J.V., sloužící na jednom z místních oddělení na severním okraji Prahy. Jak dodal, být na místě Afghánce Čech nebo třeba Ukrajinec, vyjde z kriminálu teprve rovnou před soud.

„Na vině je jejich zcela odlišná kultura od té naší, včetně odlišného pohledu muslimů na ženy. Oni je prostě berou úplně jinak. Takže obavy z podobného nárůstu znásilnění žen v České republice muslimskými migranty jsou zcela oprávněné,“ uvedl k případu známý bezpečnostní expert, bývalý elitní policista z URNA a bojový velitel z Afghánistánu Lumír Němec.

Rychlost propuštění Afghánce ještě před skončením vyšetřování, které je tímto koluzně ohroženo, kritizoval před několika dny pro ParlamentníListy i známý advokát Jaroslav Ortman.


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Blahuš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …