Věci veřejné prý zvažují odchod z vlády kvůli Kočí a Kalouskovi

29.03.2012 15:30

Podle informací ParlamentníchListů.cz Věci veřejné s předsedou svého poslaneckého klubu Vítem Bártou zvažují odchod z vlády kvůli nahrávce, na níž Kristýna Kočí hovoří s ministrem Kamilem Jankovským o tom, že odstřelí Víta Bártu a že první místopředseda TOP 09 a ministr financí Miroslav Kalousek jí dal velkorysou nabídku.

Věci veřejné prý zvažují odchod z vlády kvůli Kočí a Kalouskovi
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Předseda VV Radek John a místopředsedkyně vlády Karolína Peake

„Vítek Bárta mi řekl, že až bude nahrávka zveřejněna, tak Věci veřejné nejspíš odejdou z vlády s tím, že by vládu mohly podporovat bez účasti v ní. Jestli se to tak stane, nevím, ale je to docela dost dobře možné. Jak dále fungovat s koaličním partnerem, který vás chtěl rozložit. A je očividné, že aspoň v provotní fázi, než si uvědomil, že by ho pak držel v šachu Miroslav Kalousek přes Petra Tluchoře, v tom jel i Petr Nečas,“ řekl ParlamentnímListům.cz v pondělí vysoce postavený člen VV blízký Vítu Bártovi.

„Další možností, která se zvažuje, je široká rekonstrukce vlády. To by bylo možná přijatelné,“ řekl redakci jiný vysoce postavený člen VV.

Nahrávka ZDE

U soudu s Vítem Bártou a Jaroslavem Škárkou by měl údajně zaznít záznam důvěrného rozhovoru mezi tehdejší předsedkyní poslaneckého klubu VV Kristýnou Kočí a Kamilem Jankovským. Mezitím již byla nahrávka zveřejněna. V rozhovoru má Kočí  popisovat, jak chystala Bártovu diskreditaci.

Josef Dobeš vyzval Jankovského k rezignaci: "Jankovský by měl rezignovat, jde proti VV," uvedl pro ParlamentníListy.cz Dobeš.

Kočí: Odpálím Bártu a Kalousek mi dal velkorysou nabídku

Ve čtvrtek odpoledne iDnes.cz zveřejnil onu nahrávku, kde se Kočí baví s Jankovským v autě. Zde říká, že odpálí Víta Bártu. Také hovoří o tom, že jí dal ministr financí Miroslav Kalousek z TOP 09 opravdu velkorysou nabídku. "Jako opravdu hodně velkorysou, kterou já jsem teda odmítla. Ale jenom proto, že jsem si řekla, jaká je realita," říká na nahrávce Kočí. Kalousek jakýkoliv hovor s Kristýnou Kočí ve svém vyjádření rezolutně popřel. (PROHLÁŠENÍ ZDE)

"Slova paní poslankyně Kočí, že jsem s ní o čemkoliv jako s osobou jednal a že jsem jí cokoliv nabízel, jsou totální nesmysl. Nebudu spekulovat, zda příčinou je provokace nebo bájná lhavost. K žádným takovým rozhovorům nikdy nedošlo," reagoval ve svém prohlášení Kalousek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…