Vylízaný mozku, šílenče, udeřil Zeman kvůli hnusnému článku o roce 1968

22.11.2017 9:41

Prezident Miloš Zeman v Moskvě označil za záměrnou provokaci ruský článek, který tvrdí, že okupace v roce 1968 naší zemi pomohla a zajistila mír. Podle Zemana to napsal „šílenec s vylízaným mozkem“ a bude při setkání žádat premiéra Medveděva, aby se od toho distancoval.

Vylízaný mozku, šílenče, udeřil Zeman kvůli hnusnému článku o roce 1968
Foto: KPR - Hana Brožková
Popisek: Tisková konference Miloše Zemana a Vladimira Putina v Soči

Miloš Zeman se nečekaně tvrdě vyjádřil k článku o sovětské okupaci Československa, který na ruském serveru Zvezda vyšel přesně v době, kdy zahájil svou návštěvu Ruské federace.

Během projevu na česko-ruském ekonomickém fóru označil článek za záměrnou provokaci. Pokud by se podle českého prezidenta ruští představitelé od této provokace nedistancovali, následkem by bylo vážné porušení česko-ruských vztahů.

„Včera byl v televizním kanále Zvezda publikován článek jakéhosi šílence s vylízaným mozkem, který prohlašoval, že v roce 1968 sovětská armáda pomohla Československu tím, že ho okupovala. Toto prohlášení je urážkou českého národa. Nechtěl jsem o tom hovořit, abych nebouřil vody. Ale ten článek vyšel v době mé návštěvy Moskvy a považuji to za záměrnou provokaci,“ řekl Zeman.

Podle svých slov bude žádat jasný distanc ze strany šéfa ruské vlády. „Dnes odpoledne na setkání s premiérem Medveděvem budu žádat, aby se premiér od této provokace distancoval. Chci věřit, že se s tím nebude ztotožnovat, protože v opačném případě by došlo k vážnému porušení rusko-českých vztahů,“ uvedl prezident.

„Někteří mě doma vybízejí, abych kvůli tomu skončil svoji návštěvu Ruské federace a odjel domů. Jedno prohlášení by nemělo narušit naši spolupráci, ale očekávám, že se k tomu ruští představitelé postaví čelem a tuto provokaci razantně odmítnou,“ konstatoval Miloš Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …