Znechucený ódéesák zašel v Plzni do Bártovy kavárny. A začal mluvit

27.07.2013 9:55

Občanská demokratická strana se propadá stále na hlubší a hlubší dno. Dokazují to další kauzy z regionů, ale také hysterické chování řady jejích vrcholových členů. Nepředvídatelně reagují i ti, kteří dříve stáli poněkud stranou.

Znechucený ódéesák zašel v Plzni do Bártovy kavárny. A začal mluvit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto

Jakoby skandálů nebylo dost, objevují se nové a nové informace. Praktiky některých kmotrů se podle účastníků debat Bártovy Politické kavárny dají přirovnat k ruské mafii. "Vynucování loajality je tady úplně normální," říká známý odeesácký kverulant Michal Drabik. " Pomalu každý druhý zaměstnanec je v plzeňských hospodách patřící Petru Štruncovi člen ODS a pokud možno ještě OSVČ."

Podle slov účastníků pátečních sezení v Politické kavárně nedaleko plzeňského náměstí je Štruncova větev ODS „akčnější a bezskrupulózní“, na rozdíl od Romana Jurečka, jenž je v tomto smyslu nad věcí a do špinavých praktik se nemíchá. Řada členů ODS se za jednání svých bossů stydí, ale bojí se „pozvednout hlas“. Říká se, že chodit do Bártovy Politické kavárny je pro členy ODS zakázáno, přesto tam někteří „ilegálně“ chodí – alespoň si poslechnout opozici a nebo – to zvláště v případě mladších ročníků – „na výzvědy“. V tom jsou podle Drabíka velmi akční právě mladí konzervativci.

Němcová se změnila, někdo ji tlačí…

Na Plzeňsku se hodně diskutuje o změně přístupu Miroslavy Němcové. Ta byla vždy považována za rezervovanou, noblesní dámu. „Teď je jak uhranutá,“ říká Drabík, který nosí tričko ODS, je členem Konfederace politických vězňů a nepokrytě fandí Vítu Bártovi. „Strašně se změnila. Je jak posedlá, freneticky útočí na prezidenta, jako by ji někdo tlačil nebo držel, jak se říká, v šachu. Něco mi v tom neštymuje. Už to, že nakonec nekandidovala na prezidentku –  a byla by myslím docela úspěšná, na rozdíl od Přemka Sobotky. Za tím prostě něco bude,“ mudruje Michal Drabík.

Popularita předsedkyně sněmovny tedy velmi klesla. Lidé rozporují její chování – velká vstřícnost justici v případě Davida Ratha a naopak až prý zapšklý odpor olomouckému vrchnímu zastupitelství a „policejním plukovníkům“.

Politická houpačka

Volby by prý byly už nyní velmi zajímavé – všechny sněmovní partaje kromě komunistů by podle názorů občanů dramaticky oslabily. Vzestup budou mít nová hnutí – Babišovo Ano i Okamurův Úsvit. Vrátí se KDU-ČSL a v propadlišti dějin zůstane Strana zelených. Česká pravice i ultrapravice bude "Popelkou". A SPOZ prý bude vládní, parlamentní i senátní stranou. Tak uvidíme...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Fiala

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …