Protesty mě utvrzují, že reforma je potřeba, říká nezničitelný Dobeš

29.02.2012 22:29

Protestující studenti s postojem ministra školství Josefa Dobeše vůči obsahu vysokoškolské reformy ani nehnou. Naopak. Jak uvedl v rozhovoru pro server Aktuálně.cz, čím více se proti reformě bude protestovat, tím víc se bude ministr o prosazení reformy snažit.

Protesty mě utvrzují, že reforma je potřeba, říká nezničitelný Dobeš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace studentstva proti Dobešovým reformám

Samotné protesty akademiků prý Dobeše nepřiměly ani k ústupu od myšlenky školného. Náhradní placení za překročení standardní doby studia má prý na svědomí TOP 09.

„Zhruba před čtrnácti dny, se zástupci TOP 09, jestli se nemýlím, tak to byla paní Putnová a pan Gazdík, sešli se studenty a pohřbili školné, tzn. vyjádřili se ve smyslu, že je není nyní třeba přijímat,“ nechápe Dobeš činnost koaličních partnerů, kteří se prý dříve navíc snažili prosadit školné natvrdo.

Svého úřadu se Dobeš podle svých slov vzdát nechce, navzdory ze všech stran sršící kritice. Čím větší tlak proti reformě je, tím více to prý ministra vede k názoru, že reforma je třeba.

„Dělám to proto, že cítím, že tlak, který tady kvůli tomu je, tak je proto, že spousta lidí pochopila, že reforma by mohla nakonec projít. Nikdy jsme nebyli tak blízko vysokoškolské reformě jako nyní. Jsou dva věcné záměry, reformu potřebujeme a mě tady drží taková buldočí chuť reformu dotáhnout,“ dodal Dobeš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Od 16 k volbám, už letos, velí EU. A školí. V Německu se jí to tvrdě vrací

9:24 Od 16 k volbám, už letos, velí EU. A školí. V Německu se jí to tvrdě vrací

Povolební rozložení politických sil v Evropském parlamentu (EP) letos mohou rozhodnout hlasy od mlad…