Jak vyčistit Augiášův chlév? Dva způsoby představuje republikán Sládek

19.05.2017 22:16

Předseda republikánů Miroslav Sládek se ve svém textu pro server ParlamentníListy.cz zamyslel nad tím, jakými způsoby je možné vyčistit Augiášův chlév.

Jak vyčistit Augiášův chlév? Dva způsoby představuje republikán Sládek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Sládek

„Světovou odbornou veřejností jsou všeobecně uznávány právě dva základní způsoby čištění Augiášova chléva. A to český a Herkulův,“ konstatuje úvodem Sládek.

Jak následně Sládek popisuje, vstup do Augiášova chléva je jen velmi obtížný. „Zavalený je mrvou takřka po strop. Ovšem uvážlivý český čistič přistupuje k tak důležitému úkolu velmi zodpovědně. Každý kravinec potěžká, v rukách přehodí, ze všech stran prozkoumá, než jej vyhodí, protože by se třeba mohl hodit, anebo není zase až tak špatný, aby se musel vyhodit. I když nějaký kravinec nakonec vyhodí, neznamená to jeho úplný konec. Takový český pracovník se k témuž kravinci může vrátit znovu, a to dokonce několikrát. Takto stojí na hromadě hnoje, do kterého se při svém rozvažování propadá stále hlouběji, až v něm nakonec utone. Mnohdy takto promarní i celý život. Mrvy mezitím samozřejmě přibývá a přírůstkem je potom i zdechlina českého mudrlanta,“ konstatoval Sládek.

Herkulův způsob je podle něj mnohem rychlejší a účinnější, ale českými badateli je v jeho případě vytýkáno, píše Sládek, že by také s některým bezcenným kravincem mohl být ztracen i ten hodnotný. „Herkules totiž do chléva ani neleze. Zavede do něj proud pořádné řeky a vymete chlév najednou a celý. Žádné přebírání, žádné zvažování, prostě pro Herkula je to v jeho mladickém zápalu jenom hnůj, který je třeba odstranit. A samozřejmě všechen a nejlépe najednou, aby se člověk mohl po práci umýt a jít se věnovat důležitějším věcem, jako třeba životu samotnému,“ dodává Sládek.

PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci

Následně se začal strefovat do hnutí Andreje Babiše ANO, které jde dle Sládka z jednoho skandálu do druhého. „Jeho majitel sice prohlašuje, že neodstoupí, ale že ho bude muset někdo zabít, ale i tak má z ostudy již celou garderobu. Poslední ukázkou kvalit tohoto hnutí je partička Rusňák, Rusňáková, Schillerová,“ rýpe Sládek do sponzora hnutí ANO a jeho manželky, jež je radní v Brně. Schillerová je náměstkyní ministra financí a tchyní Rusňáka.

„Nyní je tato partička vyšetřována prokuraturou a policií pro velmi závažné trestné činy. Majitel hnutí hned vyzval Rusňáka, aby vystoupil z hnutí. Babiš však dal tvář svému hnutí a je vidět, že přitahuje stejné typy jako je on sám, vulgární, zneužívající informace, za podivných okolností zbohatlé kariéristy.  Je to především jeho vizitka, že takových Rusňáků již jenom za tento rok bylo tolik, že by už v hnutí ANO nemohl zůstat nikdo, dokonce ani ne jeho majitel. Nějaká výzva k vystoupení z hnutí přeci nezbavuje Babiše odpovědnosti za to, jakou lůzu a spodinu vytáhl do politiky,“ dodává však velmi kriticky Sládek.

Závěrem se pak ptá, jakou cestu čištění Augiášova chléva zvolíme. „Otázkou je, zda překonáme svoje čecháčkovství a sebereme zase jednou odvahu, když už se blíží ta magická 8?“ uzavřel.

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…