Novinář: Vysmívat se Václaváku je hloupé

04.09.2022 18:42 | Glosa

Vláda by měla připustit, že čelí nebezpečí radikalizace části společnosti, říká Jan Stránský, editor ze serveru Seznam Zprávy. Na sobotní demonstraci na Václavském náměstí přivedl v sobotu mnoho lidí podle něj pravděpodobně obyčejný strach, což se řada vládních politiků snaží vyvracet. „Vysmívat se vystrašeným lidem z Václaváku je hloupé a nebezpečné,“ varuje Stránský.

Novinář: Vysmívat se Václaváku je hloupé
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protest s názvem Česká republika na 1. místě.

„Bylo-li včera na Václavském náměstí padesát nebo snad až sedmdesát tisíc lidí, jistě nešlo jen o profesionální kverulanty, dezoláty a frustráty, kteří jsou z principu proti čemukoliv,“ píše Stránský.

Původní text najdete ZDE.

Za tak vysokou účastí je třeba hledat velký strach: „Mnoho lidí přivedl pravděpodobně obyčejný strach. Strach je mocný. Dokáže z lidí dostat to nejhorší,“ dodává, že v lidech sílí obavy o svou existenci a strach, zda vše zvládnou zaplatit.

„Vysmívat se lidem v natolik mezní situaci, spílat jim do hlupců, Putinových zaprodanců, jak se to děje na sociálních sítích, je nemoudré. Čím je strach větší, tím silněji zatemňuje svým obětem úsudek. Vyděšený člověk je ochotnější naslouchat manipulátorům a kazatelům fejkových řešení,“ pokračuje a podotýká: „Vláda by měla připustit, že čelí nebezpečí radikalizace části společnosti.“

Evropská komise zvažuje, jaké jsou možnosti zastropování cen energií a dalších kroků k omezení rekordního zdražování plynu a elektřiny. Plán možného postupu představí 14. září.

Tato informace se musí dostat mezi všechny tyto vystrašené lidi: „Pokud k tomu dojde, je klíčové tuhle informaci dostat do nejodlehlejší chalupy, do garsonky v suterénu paneláku v chudinské čtvrti. Sdělit ji lidem, kteří už ztratili důvěru ve vládu, v média a topí se v dezinformačním bahně.

Pokud tedy nechceme předhodit strachem paralyzované davy nepředvídatelným, antidemokratickým a dost možná nebezpečným samozvaným mesiášům,“ uzavírá Stránský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…