Porošenkův člověk: Ano, Evropská unie nám dodává zbraně

29.04.2015 7:48

Náměstek vedoucího kanceláře ukrajinského prezidenta Petra Porošenka Valerij Čalyj v rozhovoru pro ukrajinskou televizi ICTV přiznal, že Evropská unie dodává na Ukrajinu zbraně. Předseda Evropské rady Donald Tusk přitom v pondělí na mezinárodní konferenci v Kyjevě vojenskou pomoc Ukrajině vyloučil.

Porošenkův člověk: Ano, Evropská unie nám dodává zbraně
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Ukrajina

„Nemohu mluvit o tom, co a z jaké země dostáváme. Ale věřte mi, je to tak.  O něčem se hovoří, něco zůstává skryto v zákulisí,“ vysvětloval Čalyj na ukrajinském televizním kanále ICTV. S odkazem na státní ukrajinskou zpravodajskou agenturu Ukrinform o tom informoval slovenský zpravodajský kanál TA3.

Prohlášení ukrajinského úředníka je v příkrém rozporu s tím, co říkají vysocí představitelé Evropské unie. Předseda Evropské rady Donald Tusk v pondělí na tiskové konferenci po skončení summitu EU-Ukrajina v Kyjevě vojenskou pomoc Ukrajině vyloučil a zdůraznil, že EU podporuje politické řešení konfliktu na Ukrajině.

„Naše projednávání možné mírové mise bylo velmi realistické. Známe ukrajinská očekávání, ale dnes není možné vyslat vojenskou misi. V Evropské radě jsme tento návrh neprojednávali,“ řekl Tusk na tiskové konferenci.

Předseda Evropské rady uvedl, že EU je znepokojena informacemi o tom, že na východ Ukrajiny se stále dostávají zbraně. Podle jeho názoru je nadále nejlepší šancí na dosažení úplného politického řešení konfliktu na Ukrajině splnění minských dohod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…