Radní Šarapatka si nechává platit přes 20 tisíc měsíčně od ČT, udeřil poslanec. Jenže u toho to neskončilo

19.03.2021 7:21

Blížící se dovolba členů do Rady České televize přináší přestřelky mezi některými politiky a současnými radními. Například před Zdeňkem Šarapatkou, který nedávno důrazně varoval před některými kandidáty na členství v Radě ČT, naopak varuje poslanec Martin Kolovratník (ANO). „Nevěřte ukřičenému zastánci neprůhledných praktik, který si už několik let nechá platit z rozpočtu televize,“ říká na adresu Šarapatky, jenž už sepsal odpověď.

Radní Šarapatka si nechává platit přes 20 tisíc měsíčně od ČT, udeřil poslanec. Jenže u toho to neskončilo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání Rady České televize. Na programu mj. zpráva o ČT art za rok 2017 a volba místopředsedů Rady ČT

„Česká televize má šanci být moderním a respektovaným médiem. Někteří opoziční politici a s nimi spojení členové Rady ČT sice hrozí přesným opakem, ale nesmíme jim naletět! Jejich zájem je jasný – chtějí si ČT i nadále privatizovat. Tváří se, že brání demokracii,“ píše varovně na svém facebooku Kolovratník.

Ve skutečnosti jde podle něj zmíněným o pouhé dvě věci: „Udržet současný stav, kdy na hospodaření není moc vidět. A získat prostor v médiích, zviditelnit se a pošpinit své názorové oponenty.“

Do očí bijícím příkladem je podle poslance radní Zdeněk Šarapatka. „Bezskrupulózní štváč, který již mnohokrát hodil přes palubu své spolupracovníky. Opět za vaše peníze,“ podotýká.

„Nevěřte ukřičenému zastánci šera a neprůhledných praktik. Člověku, který si už několik let nechá platit z rozpočtu televize gáži víc než 20 tisíc měsíčně (ano, z toho rozpočtu, na který každý z nás přispívá svým koncesionářským poplatkem)!“ pokračuje Kolovratník.

Anketa

Máte důvěru ke zpravodajství a publicistice ČT?

6%
94%
hlasovalo: 24424 lidí
Podle Kolovratníka je mezi kandidáty do Rady ČT mnoho kvalitních a respektovaných osob, proto se opírá do Šarapatky, který na některých nenechal nit suchou. „A co o nich píše štváč Šarapatka? Rasista. ‚Kandidát‘ StB. Rádce Babiše. Bolševický opilec. Loutka Bobošíkové!“ upozorňuje politik.

Šarapatkova reakce na sebe nenechala dlouho čekat. „Věřím, že Poslanecká sněmovna vaše nechutné chování odmítne a váš smutný mandát ukončíme,“ připomíná, jaký vzkaz pro něj zazněl od Kolovratníka 28. ledna minulého roku.

Volba kandidátů do Rady ČT je věcí veřejnou, výběr z uchazečů je velmi kvalitní a Sněmovna jistě rozhodne podle většinové a dobré vůle, ujišťuje podle Šarapatky „Babišův pohůnek“. „Jistě, viděli jsme vloni. Lipovská, Matocha, Veselý,“ připomíná radní Šarapatka, hlasitý obhájce České televize.

Nato zmiňuje: „A koho dnes vybrali poslanci do užšího výběru? Do užšího výběru dnes byli výborem zvoleni mj. tito: Pavel Černocký! Daniel Váňa! Jiří Kratochvíl!“ pokračuje Šarapatka, který před Váňou a Kratochvílem v jednom ze svých dřívějších facebookových postů varoval.

„PS: Tvl, ‚zastánce šera‘, ‚štváč‘. Tak ještě ‚ztroskotanec‘ a ‚samozvanec‘ a budu spokojenej. Čest práci! soudruhu poslanče,“ vzkazuje radní ČT Šarapatka poslanci hnutí ANO závěrem.


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…