VIDEO Zeman opět promluvil o Donaldu Trumpovi: Volil bych ho, protože…

23.09.2016 5:10

Prezident Miloš Zeman nejprve prozradil, že pokud by byl americkým občanem, v nadcházejících volbách by dal svůj hlas republikánskému kandidátovi Donaldu Trumpovi. Těsně před svým odletem z New Yorku ještě navíc vysvětlil, proč by tak učinil. S Trumpem prý souhlasí ve dvou zásadních věcech.

VIDEO Zeman opět promluvil o Donaldu Trumpovi: Volil bych ho, protože…
Foto: Radim Panenka
Popisek: Miloš Zeman v USA

„Kdybych byl americkým občanem, ano, volil bych Donalda Trumpa.“ Tak zněla věta, kterou prezident Zeman v rozhovoru pro idnes.cz rozvířil vody. Český prezident před tím uvedl, že se nechce vměšovat do vnitřních věcí USA, ale v případě, že by byl americkým voličem, jeho hlas by obdržel republikánský kandidát.

Zemanova slova podpory Donaldu Trumpovi citovala významná světová média. Americká agentura Bloomberg dokonce českou hlavu státu kritizovala a bagatelizovala vliv prezidenta republiky na českou zahraniční politiku (psali jsme ZDE).

Po svém projevu na Valném shromáždění OSN český prezident své stanovisko podrobněji vysvětlil. Média tuto informaci během dne již zprostředkovala, nicméně nyní přinášíme kompletní a doslovné znění Zemanova prohlášení.

 

„Protože sdělovací prostředky příliš údajů o americké volební kampani bohužel nezveřejňují, a když, jsou to určité výseče a to je málo, tak jsem si vyžádal informace o projevech a stanoviscích obou kandidátů. No a znáte můj názor za prvé na nutnost boje proti islámskému terorismu a za druhé názor na migrační krizi a v obou těchto konkrétních tématech jsou mi, a to je vše, názory Donalda Trumpa bližší,“ uvedl doslova prezident Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…