Výsměch pražským radním. Posezení na asfaltu na křižovatce nikoho neláká. Něco k tomu napsal i Ovčáček

13.08.2020 16:24 | Zprávy

Kde jinde si v klidu posedět na kávičku než uprostřed frekventované křižovatky. Pokud se vám to jeví jako strašlivý nesmysl, který ve skutečnosti nemohl vytanout na mysli vůbec nikomu, pletete se. Úředníci na pražských Malvazinkách dostali přesně tento nápad. A teď se diví, že stolky a židličky určené k posezení uprostřed rušné křižovatky nikoho k posezení nelákají. Nápad už okomentoval hradní mluvčí Jiří Ovčáček. A nebyl sám.

Výsměch pražským radním. Posezení na asfaltu na křižovatce nikoho neláká. Něco k tomu napsal i Ovčáček
Foto: Repro Twitter
Popisek: Posezení na křižovatce před supermarketem na Malvazinkách

Před pár týdny vedení Prahy pod taktovkou Pirátů, Prahy sobě, TOP 09 a STAN rozhodlo o stravebním zásahu na Smetanově nábřeží, kde si teď lidé mohou posedět tam, kde dříve jezdila auta.

Volný prostor původe vymezovaly černožluté bloky, které se v jiných městech mohou využít např. k zastavení teroristického útoku a dnes jej vymezují také květináče s květinami. Úprava je již celé týdny terčem vtipů i kritiky.

A přestože se ještě ani po debatě o Smetanově  nábřeží zcela neusadil prach, je tu další pokus o zkrášlení veřejného prostoru. Jen jde pravděpodobně o zkrášlení, o které téměř  nestál. Jde o posezení na pražských Malvazinkách, které většinou zeje prázdnotou. Informuje o tom server Novinky.cz, který nechal prostor pro nějaký čas sledovat.

Zkuste si tam ve vedru sednout, asfalt, bez stínu. Kdo tohle vymyslel, nikdy v těch místech fyzicky asi ani nebyl,“ komentuje odpočinkové místo Daniela Vágnerová na Facebooku.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…