Petr Kučera: Více než 170 000 obyvatel trpí smradem za podnikatelské úspěchy pana Boušky

22.12.2017 10:03

Zápach z velkovýrobny psích dobrot dorazil na okraj Prahy 13 a šíří se dále k Praze 5. Celá oblast od Chrášťan směrem ku Praze je zasažena podnikatelským záměrem pana Boušky. Brzy zasáhne zápach z výrobny krmiva pro psy celou západní část Prahy. Stížnosti na Hygienickou stanici nezabírají. Státní správa je zcela bezzubá.

Petr Kučera: Více než 170 000 obyvatel trpí smradem za podnikatelské úspěchy pana Boušky
Foto: pixabay.com
Popisek: Štěně - ilustrační foto

Domníváme se, že firma nepřijala z úsporných důvodů nepřijala veškerá opatření k úniku zápachu a obyvatelé, Zličína, Chrášťan, Rudné, Prahy 7, Prahy 13 atd, celkem přes 170.000 obyvatel musí trpět smradem za podnikatelské úspěchy pana Boušky. (Více ZDE)

Proto žádáme o odstranění provozovny, budeme žádat Českou republiku - Státní pozemkový fond, který vlastní pozemky, na kterých firma podniká o odškodnění obyvatel za újmu způsobenou zápachem z výroby.

Přezkoumáme, proč firma FTT Investments, s.r.o. vlastní pozemky pod stavbami, ale nevlastní pozemky v okolí staveb, a dále, proč stavby ve vlastnictví FTT Investments, s.r.o. stojí na pozemcích Státního pozemkového fondu a kolik hradí nájemce státu za své zapáchající aktivity. (více ZDE)

Nevěříme, že je snaha pana Boušky k odstranění zápachu upřímná. Domníváme se, že jenom maximalizuje své výnosy a o odstranění zápachu se nesnaží.

JUDr. Ing. Petr Kučera
jednatel
Motolský ordovik, z. s.

Výzva panu Bouškovi:

Pavel Bouška
jednatel, předseda představenstva

Jan Bouška
jednatel

spol: VAFO Praha, s.r.o.
VAFO Holding a.s.
FTT Investments, s.r.o.

Vážení,

zápach z výrobny psího krmiva dorazil do Ordovické ulice v Praze 13.

Náš spolek zaregistroval mnoho stížností na zápach z výrobny psího krmiva VAFO, K Brůdku 94 Chrášťany u Prahy, která je umístěna na parc. č. 219/9,219/1, 216, 219/32, 219/13, 219/9 a d. kú Chrášťany u Prahy, vlastníka Česká republika, Státní pozemkový úřad (dále "provozovna")

Zjistili jsme, že problém ze zápachem trvá delší dobu, a že vaše společnost byla opakovaně vyzvána k nápravě, ale úroveň zápachu se zvyšuje a také se rozšiřuje území dotčení zápachem.

Žádáme proto o sdělení, jak bude zajištěno, aby provozovna zápach nevypouštěla a to bezodkladně.

Členové našich spolků žádají, abychom svolali neprodleně demonstraci k provozovně. Tuto alternativu jsme zatím odložili, protože by mohlo dojít k omezení výroby provozovny.

Současně jsme ale vyzvali Státní pozemkový úřad, aby předal informace o pozemcích, na kterých je vaše provozovna umístěna a budeme jednat o případné spoluodpovědnosti státu za obtěžování zápachem.

Domníváme se, že provozovna, která obtěžuje dlouhodobě zápachem větší množství obyvatel musí být zrušena.

Pochopte, prosím, naše stanovisko k vašemu způsobu podnikání. Jsme kdykoliv připraveni k jednání o odstranění vypouštění zápachu.

na vědomí:
média
starostové
Státní pozemkový úřad

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…